Uhapšene ubice starice kod Plava: Tukli nesrećnu ženu, pa je udavili krpom!

V. N.

31. 05. 2017. u 23:36

Policija rasvetlila svirepi zločin u Brezojevicama kod gde su razbojnici ubili Gordanu Dašić (84). Uhapšene tri osobe iz Plava i jedna iz Bijelog Polja, a policija traga za još nekoliko lica

Ухапшене убице старице код Плава: Тукли несрећну жену, па је удавили крпом!

Kuća Dašića i teško povređeni Vuko Foto: V. N.

ZA svega nekoliko sati policija je uspela da rasvetli svirepi zločin u Brezojevicama kod Plava, kada je u sredu oko dva sata u svojoj kući ubijena Gordana Dašić (84), a teško povređen njen suprug Vuko (82).

Kako Novosti saznaju iz pouzdanih izvora, za sada su uhapšena četvorica osumnjičenih, a za nekolicinom se još traga. Trojica su sa područja opštine Plav, tačnije iz zaseoka Ekonomija, koji se nalazi u blizini mesta zločina, tako da nema nikakve sumnje da su zločinci dobro poznavali žrtve.

Prema našim saznanjima, dve osobe su u bliskom srodstvu i prezivaju se Šoškić. Treća uhapšena osoba iz Plava preziva se Knežević. Jedan od učesnika teškog razbojništva i pljačke mirnih staraca koji su živeli sami, kako saznaju Novosti, građanin je Bijelog Polja i preziva se Konatar.

- Policija je razrešila ceo slučaj. Tragamo za još nekoliko sooba. Uhapšeni su priznali zločin, a pronađeni su i dokazi koji ih terete - puška koja je ukradena iz kuće Dašića i 300 evra. Novčance su bile okrvavljene, jer su bile u novčaniku teško povređenog Vuka, koga su razbijnici tukli krvnički, zbog čega je on nekoliko puta padao u nesvest - saznaju Novosti iz izvora bliskih istrazi.

Razbojnici su u kuću uglednih Dašića upali razbijajući vrata, a potom je usledila tortura kakva se ne pamti. Nesrećnu Gordanu su odvukli u drugu sobu, batinajući je. Tukli su je, a potom je ugušili krpom koju su joj stavili u usta.

Dok su tukli, Vuko je čuo kako jedna "ekipa" tumara po gornjem spratu kuće, tragajuči za novcem, koga nisu pronašli. Ubice su u jednom momentu čak imale u rukama džačić u kome je bilo 20.000 evra, ali su ga bacilli, ne pretresajući njegov sadržaj.

Uspevši da se nekako osvesti, Vuko je izbauljao iz kuće I uputio sa ka prvom susedu, bivšem policajac.

Ubrzo je počela potraga, a policija je na Ekonomiji pronašla sumnjivo lice koje je pokušalo da "proda" priču kako je bio na nekoj sahrani I da je navodno iz Plava. Posle par sati, četovrica svirepih ubica su stavljena iza brave a istražitelji su došli do nesumnjivih dokaza o ovom zločinu.

Vuko Dašić se nalazi na lečenju u beranskoj Opštoj bolnici. Pored polomljena tri rebra, ima broje povrede po celom telu, ali srećom nije životno ugrožen.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

Filip

10.01.2018. 10:29

Dok se sudovi blagonaklono,zasticenom svedoku ne sudi i smesnim presudama ubice i kriminalci i razbojnici se osokoljavaju a na ulicama i stadionima gospodare narko bosovi i dileri koji sem toga poseduju milijarde u legalnim poslovima.Pod hitno treba usvojiti zakon za dugogodisnje robije a dozivotnu zameniti smrtnom kaznom kau u Americi i zastititi privatnu imovinom sa pravom odbrane i lisavanjem zivota razbojnika i lopova u kuci ili stanu.zasto bi drzava hranila i dugorocno zbrinjavala ubice.