Miodrag Kostić gazda slovenačkog aerodroma

Z. R. - S. B.

31. 05. 2017. u 09:17

Miodrag Kostić kupio 30,45 odsto vazdušne luke "Portorož", a merka i marinu u ovom gradu. Namerava da otkupi i kompleks "Kempinski Adrijatik Savudrija" u Hrvatskoj

Миодраг Костић газда словеначког аеродрома

MIODRAG Kostić nastavlja da širi svoju turističku imperiju. Od pre nekoliko dana je i zvanično vlasnik skoro trećine Aerodoroma "Portorož" preko koga se najlakše stiže do njegovog "Kempinski Palas" hotela. Namera mu je da otkupi i kompleks "Kempinski Adrijatik Savudrija" na drugoj, hrvatskoj, strani Piranskog zaliva. Kostić se sprema i da se sa severnog, spusti na južni Jadran i nastavi ulaganja u pet hotela u Crnoj Gori.

Prema podacima slovenačkog poslovnog registra AJPES, Hotel "Palas" Portorož, čiji je vlasnik Miodrag Kostić, preko švajcarske kompanije "Agro holding", kupio je 30,45 odsto Aerodroma "Portorož". Taj udeo je otkupio od "Fraport Slovenije", kako se danas zove ljubljanski aerodorm.

U "MK grupi" su za "Novosti" potvrdili da su kupili udeo u vazdušnoj luci Portoroža, ali i da su zainteresovani i za preostali deo. Kostić je ranije izjavio da Portorož ima potencijal za dalji razvoj i povećanje broja turista, kao i da bi ovo mesto uz razvoj aerodroma i marine, mogao postati neka vrsta novog Kana. Zato su voljni da kupe i "Marinu Portorož".

- Zainteresovani smo da od ostalih vlasnika preuzmemo udele u Aerodromu "Portorož" - kažu u "MK grupi". - Naš cilj je promocija Portoroža kao destinacije najviše kategorije, zato je u našem interesu veći broj letova kao i to da "Marina Portorož" radi punim kapacitetom. Vlasnici smo petine Gorenjske banke, ali planiramo da je u potpunosti preuzmemo. Evropska Centralna Banka odobrila je AIK Banci kupovinu akcija i na osnovu te odluke može steći do 100 odsto kapitala i glasačkih prava u Gorenjskoj banci.

Kostić je od ranije vlasnik 15 odsto crnogorskog preduzeća "Budvanska rivijera" u čijem sastavu su "Palas" i "Kastellastva" u Petrovcu, "Mogren", "Slovesnka plaža" i "Aleksandar" u Budvi. Najveće planove ima za razvoj "Slovenske plaže" uz koju vidi šetalište do Zavale, po ugledu na Barselonu i Majorku.

SUVLASNICI

SUVLASNICI Aerodroma "Portorož" su ostali Opština Piran sa 28,8 odsto, "Istrabenc" sa 15,22 odsto, baš koliko ima i "Luka Kopar", a najmanji udeo - 10,25 odsto, pripada preduzeću CPK.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (3)

Wooc

31.05.2017. 11:43

knjigu da napise da svi ucimo kako je za sinonim business man- Kole! svaka mu cast! od secerane sa par miliona duga do najprofitbilnijeg preduzeca koje repicu izvozi rusima. Kapa dole... o 115hektara jabuka u Krcedinu da ne pricam.