Nemci rade manje od Italijana i Grka ali su mnogo efikasniji

Tanjug

30. 05. 2017. u 23:59

Prema statističkim podacima nemački radnici u proseku provedu na poslu 26 sati nedeljno, pa stižu da se bave hobijem i putuju, dok su sve vreme jako produktivni

Немци раде мање од Италијана и Грка али су много ефикаснији

Free Images Pixabay

Poznati stereotip je da su rad, red i disciplina temelj nemačkog privrednog uspeha, ali od Nemaca bi puno toga moglo da se nauči i o organizaciji posla jer oni u proseku rade manje od drugih i cene slobodno vreme, prenosi danas Dojče vele.


Prema statističkim podacima, Nemci na poslu provode 1.371 sat godišnje odnosno 26 sati nedeljno što je manje nego Italijani, Rusi, Grci, Turci.

Glavni razlog za to je činjenica da sve više Nemaca ima skraćeno radno vreme zato što žele da više vremena provode sa porodicom, imaju razne hobije, a vole i da putuju.

Nemcima po zakonu pripada najmanje 20 dana godišnjeg odmora, što je manje od Francuza, ali duplo više od Kineza ili Kanađana.

Ni stereotip da u radno vreme, na ulicama nemačkih gradova nema ljud, nije tačani.

Nije dakle važan samo "rad, rad i rad" već i organizacija posla.

Nemci statistički malo rade, ali nisu lenji. Produktivni su i uz malo truda naprave više od ostalih, zaključuje Dojče vele.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (6)

sreten j

31.05.2017. 01:41

za vreme titovog rezima ,radnik pocetnik je imao 15 radni dana,.posle svaku godinu po 1 dan.tako je bilo kod druga tite

g

31.05.2017. 02:29

U Kanadi se rimpaci mozda najvise na svetu. Hladna vukojebara za koje je rad zabava. 60 sati je ljudima normalno. Ne znaju sta znaci druziti se, voleti...68% brakova im je rastureno. Jednostavno pukotine!!

Dima

31.05.2017. 10:43

Kanada vam zvuci kao Bajka.Kanada jeste sredjena u nekim sferama zivota .Te pare sto zaradite drnceci,hvala ne bih vise.Bivsa Juga je cudo.I ako se nepodnosimo,svaka republika ima dusu.Verujte moje 400eura je vrednije nego kanadski milioni.Pa onI su hladni kao I zemlja .Tri godine je bilo previse.

arsa

31.05.2017. 11:45

Ajte malo i o plavoj krvi i td....Siguran sam da bi isti ucinak bio i u Srbiji.Ne nedostaje nama ni organizacije ni truda.Treba uvesti klizno radno vreme, pa kad ima posla raditi i 12 sati a kad nema skratiti radno vreme.Siguran sam da bi imali isti efekat kao i nemci.