NAJAVLJENA TRI SKUPA: Dolaze i pristalice i protivnici

S.J.M.

30. 05. 2017. u 20:57

Dok Aleksandar Vučić bude polagao predsedničku zakletvu, ispred Narodne skupštine, kako je najavljeno, okupiće se i njegove pristalice i - protivnici

НАЈАВЉЕНА ТРИ СКУПА: Долазе и присталице и противници

Foto P. Milošević

DOK Aleksandar Vučić bude polagao predsedničku zakletvu, ispred Narodne skupštine, kako je najavljeno, okupiće se i njegove pristalice i - protivnici.

Za danas su najavljena čak tri okupljanja - skup podrške Vučiću od 10 časova, koji je jedini prijavljen policiji, i dva protesta protiv njegovog prelaska na predsedničku funkciju. U isto vreme kad se budu okupile pristalice lidera SNS, organizuje se i "Protest protiv dikatature", dok Pokret Saše Jankovića poziva građane u 18 časova na Trg republike.

Opozicione partije juče su se dogovarale na koji od ova dva protesta će pozvati pristalice da dođu. Jankovićev Pokret odlučio se za popodnevnu varijantu, kako kažu iz čisto praktičnih razloga, jer očekuju da će posle posla doći više građana. Kažu da miting nisu mogli da prijave nekoliko dana ranije, jer nisu znali kada će Vučić polagati zakletvu. Njima će se pridružiti i DJB Saše Radulovića, SDS Borisa Tadića, Vuk Jeremić. Iz DJB i SDS pozivaju na kasnije okupljanje kako bi se izbegli mogući sukobi i nasilje.

Dolazak na oba opoziciona protesta najavili su iz DS-a, Dveri i Levica Srbije. U Novoj stranci odlučili su da se pridruže samo prepodnevnom protestu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (8)

2 gr mozga

31.05.2017. 06:44

Opozicija nam je mnogo jaka! Demonstriraće kad sve bude gotovo, a SNS će zauzeti prostor i tako odbraniti dignitet inauguracije i poraditi na pozitivnoj slici cele stvari. Da je opozicija pametnija ovaj događaj bi trebala ignorisati kao da se ne događa i to bi bio glasniji bojkot od najavljenog. Ali nije ništa slučajno u opoziciji su ljudi bez ideje koji nemaju principe, a posebno se tu ističe DJB. Sa ovakvom opozhicijom koja se naroda seti samo za proteste nećemo se mi lako osloboditi Vučića.

Maksa

31.05.2017. 09:22

@2 gr mozga - Bas i ne vidim razloga da se oslobadjamo Vucica, da postoji neko bolji pa i u redu , ali ovako..... Mozda bih trebao glasati za Radula ili Zivkovica.......

Miro

31.05.2017. 08:21

Vrlo je dobro poznato koliko vredi Vučićeva reč i zakletva - ništa. Zakleo se on i na vernost radikalima, naravno do prve prilike da to pogazi. Ništa drugo se ne može očekivati ni sada, pogotovu kada se znaju rezultati njegovih obećanja dok je bio premijer.

МИсрпски

31.05.2017. 08:25

Ipak da ostavimo njima da o tome odluce. A mi ce da postupimo po zakonu.

Tixon

31.05.2017. 08:30

Po značaju u srpskoj istoriji ,današnji događaj se može porediti samo sa krunisanjem cara Dušana u Skoplju.

Maki 1

31.05.2017. 08:55

Šta, sad , hoće ovi gubitnici? Da, neprijavljenim, skupom omalovaže sve glasače? Gde im je osnovna kultura? Nadam se da neće biti fizičkih sukoba!

ветеран

31.05.2017. 09:27

Легалисти, како опозиција воли да се представља, не могу имати овакво оправдање.Нису знали кад полаже заклетву, а онда скуп заказују за после церемоније. Онда сте га могли одржари и пре, и после, а да буде уредно пријављен.

Perica

31.05.2017. 11:26

Danas nerade većina preduzeća jer su dobili naredbu od av da dođu na podršku prilikom polaganja zakletve za predsednika srbije. Put i hrana je obezbeđena i to džabbe, koji nebudu išli biće popisani i kažnjeni, eto je demokratija i volja radnika. Diktatura jednog nečuvena