Zaorila se srpska pesma i zaigralo kolo u centru Moskve (VIDEO)

U okviru "Dana Beograda u Moskvi" ruskom prestonicom odzvanjala je srpska muzika

  • 1

Dani Beograda u Moskvi održali su se prošle nedelje, a tokom nekoliko dana u ruskoj prestonici predstavljeno je i kulturno nasleđe srpske prestonice. U okviru manifestacije priređene su i srpske igre u centru grada.

40.000 Rusa na biciklima prozujalo Moskvom, imali su dva veoma važna cilja (VIDEO)

Tom prilikom hor "Kosovski božuri" otpevali su pesmu "Rusija", dok su oni koji su se našli u centru ruske prestonice mogli da vide i srpsko kolo koje je izveo ansambl "Talija".

U okviru "Dana Beograda u Moskvi" u parku na Gogoljevom bulevaru izloženo je i 60 fotografija na kojima su predstavljene znamenitosti srpske prestonice i značajni Srbi u istoriji glavnog grada.

LUDNICA U MOSKVI: Goran Bregović napravio žurku pred više hiljada ljudi, vijorile se srpske i ruske zastave! (FOTO) (VIDEO)

Na izloženim fotorgafijama su bili kadrovi modernog Beograda - Kalemengdan, Terazije, Most na Adi, Ruska pravoslavna crvka, Beograd na vodi, ali i podsećanja na to kako grad izgledao početkom prošlog veka, kako je rušen, a zatim i ponovo obnavljan.

Pogledajte kako se zaigralo srpsko kolo u Moskvi:

(Telegraf.rs)

Daljinac baner

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA