Igrica Plavi kit stigla u Srbiju: Policija ispituje slučaj devojčice iz Bečeja

Tanjug

26. 05. 2017. u 12:49

Policija radi na rasvetljavanju svih činjenica i okolnosti u slučaju dvanaestogodišnje devojčice na čijoj ruci je uočen crtež kita, koji učesnici u ozloglašenoj internet igrici stavljaju na telo

Игрица Плави кит стигла у Србију: Полиција испитује случај девојчице из Бечеја

Ilustracija

Policija radi na rasvetljavanju svih činjenica i okolnosti u slučaju dvanaestogodišnje devojčice na čijoj ruci je uočen crtež kita, a o svemu je obavešteno i tužilaštvo, rečeno je Tanjugu u MUP-u.

Kako je navedeno, policiji u Bečeju juče je prijavljeno da je na ruci dvanaestogodišnje devojčice uočen crtež kita, a odmah po prijavi policijski službenici obavili su razgovor sa devojčicom.

U prvobitnoj izjavi ona je rekla da je na majčinom telefonu instalirala aplikaciju sa igrom "Plavi kit", da bi potom, u drugoj izjavi, sve to negirala.

Policija radi na rasvetljavanju svih činjenica i okolnosti ovog događaja, a o svemu je obavešteno i tužilaštvo, navode iz MUP-a.

Državna sekretarka u Ministarstvu telekomunikacija Tatjana Matić izjavila je ranije danas da video-igrica "Plavi kit", čiji je konačni zadatak poziv na samoubistvo, ne može da se nađe na "Gugl pleju", ali da tamo postoji druga igrica sa istim imenom i da to nije ona od koje se strahuje.

Iz vlade poručuju da na internetu može da se nađe i instalira aplikacija za igricu "Plavi kit", ali da ona s onom koja se pojavila u Rusiji i u kojoj se od učesnika, najčešće dece, traži da se povređuju i na kraju izvrše samoubistvo, nije u vezi.

Ona je kazala da nema razloga za paniku i da je Ministarstvo telekomunikacija u kontaktu sa inspektorima za visokotehnološki kriminal.

RTS je ranije danas, na osnovu saznanja, javio da je u Odeljenju za visoko tehnološki kriminal bečejske policije zabeležen prvi slučaj koji ima veze sa video-igricom "Plavi kit".

Navedeno je da je 12.godišnja devojčica, koja kaže da je igricu instalirala na Gugl aplikaciji na mobilnom telefonu svoje majke, stigla do trećeg nivoa u igri i na njenom telu uočen je crtež u obliku kita koju učesnici u internet igrici crtaju na svom telu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (9)

Milance V

26.05.2017. 13:09

ne razumem kako tako nesto moze da te natera da sdm samopovredis, bez obzira koliko godina imas?

Nenad

26.05.2017. 13:50

@Milance V - Ova igra ima i jednu pozitivnu stvar - očigledno otkriva antisocijalnu, depresivnu i potencijalno suicidnu decu koje privlači mazohizam i samoprovređivanje. Nadležne službe da svako dete kod kojeg se ova igra pronađe na telefonu, pod hitno pošalju na posmatranje u psihijatrijsku instituciju. Mentalne bolesti i antisocijalno ponašanje kod dece treba u startu lečiti i ne dozvoliti im da uzmu maha kada postane kasno.

Marko

26.05.2017. 13:52

@Milance V - Tako sto prete da ce da povrede tvoju porodicu... itd. Ubiti oca, majku...A deca su podloznija takvim pritiscima.

Збуњен

26.05.2017. 13:38

не разумем како та игрица може да се преузме са Гугла потпуно бесплатно!

s

26.05.2017. 17:39

igrica je u fazonu idi i skoci s mosta naravno niko normalan nece da skoci s mosta dok ovi ne normalni mozda i treba da skoce s mosta jer ce im sutra neka druga igrica reci idi i raznesi se u trznom centru i ubij sto vise ljudi tako da bolje da skoce

Nr

26.05.2017. 22:33

Ne znam sto ce vam da ispisujete na engleskom naziv igrice, da je djeca lakse pronalaze, mozda u pocetku iz ciste radoznalosti!?!?

Све за Христа, Христа ни за шта!

26.05.2017. 23:48

Свет у злу лежи.По делима познајте ко коме господару служи и чију вољу врши. Јер, не могу се два господара служити-каже Господ. Јер, добро дрво не рађа зао род нити зло дрво може донети добар плод. Зато или Бог- или мамон (ђаво). Или Царство Небеско непролазно у слави и радости вечној – или овај свет земаљски пролазни чији избор завршава муком, и то вечном. Боже од другог избави а прво даруј, Амин. Све за Христа, Христа ни за шта!

Toza

28.05.2017. 05:11

Igrica je obican spam a prica za tu igricu postoji vec duze vreme.Niko sa sigurnoscu nemoze da tvrdi da se neko ubio zbog igrice i svi su samo culi da je tamo neko igrao i da je izvrsio samoubistvo.kao sto sam ja cuo da su u rusiji klinci napravili grupu na fb i jedni drugima zadavali zadatke i izazove i da je iz toga nastala fantomska igrica