740.000 stranaca ostalo u SAD po isteku vize

Američko Ministarstvo za unutrašnju bezbednost objavilo je da je skoro 740.000 stranaca, koji je trebalo da napuste zemlju u poslednjih 12 meseci, ostalo u SAD i po isteku vize.

Među onima koji su najčešće ostajali u SAD i posle isteka vize, u periodu od oktobra 2015. do septembra 2016. su građani Kanade, Meksika, Brazila, Kine i Indije.

Broj osoba koje su ostale u SAD i posle isteka vize je povećan za oko 200.000 u odnosu na prethodni 12-mesečni period. Time je doprineo broj studenata koji češće ostaju u SAD posle isteka vize od biznismena i turista.

U prethodan izveštaj, kako se napominje, studenti nisu bili uključeni. Kako se procenjuje, 40 odsto od oko 11 miliona ljudi je nelegalno ostalo u SAD po isteku vize.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Letonci pozvani da podrume pretvore u skloništa

Vlasti Letonije, baltičke zemlje koja je susedna Rusiji, pozvale su danas građane da preurede svoje podrume u skloništa od vazdušnih napada, povodom tradicionalnog nacionalnog dana čišćenja.