Lista obećanja tiče se i kompanija - ako pobedi...

Britanska premijerka Tereza Mej je izjavila da će pooštriti zakone o preuzimanju kompanija.

Svet

Izvor: Tanjug

Subota, 20.05.2017.

11:00

Lista obećanja tiče se i kompanija - ako pobedi...
Foto: Thinkstock

To je izjavila u nastojanju da se obezbedi da inostrano preuzimanje važne infrastrukture ne ugrozi bezbednost ili osnovne usluge, ukoliko narednog meseca pobedi na vanrednim opštim izborima.

Mejova je takođe navela da će se okončati dani velikih godišnjih doprinosa Britanije Evropskoj uniji, ali da će možda biti specifičnih programa EU u kojima će Britanija poželeti da učestvuje posle Bregzita, prenosi agencija Rojters.

Britanska premijerka je, proklamujući listu obećanja uoči izbora 8. juna, ocenila da će možda biti potrebno da Britanija da doprinos kako bi pristupila tim specifičnim programima.

Prema izbornom manifestu Mejove Konzervativne stranke, premijerka će se takođe truditi da uravnoteži budžetski deficit Britanije do sredine naredne decenije i ostaće pri aktuelnom fiskalnom planu ministra finansija Filipa Hamonda kojim se planira obaranje budžetskog deficita na 0,7 odsto BDP-a do 2021/2022. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: