Kalinić: Volim da umešam prste u sve na parketu

Nikola Kalinić kaže da ne zna da li mu je partija u polufinalu Evrolige protiv Reala najbolji meč u karijeri, istakavši da je Fenerbahče pokazao kakav je tim.

Izvor:

Subota, 20.05.2017.

09:40

Kalinić: Volim da umešam prste u sve na parketu
Getty Images

Ekipa Željka Obradovića sigurnom partijom protiv Madriđana (84:75) plasirala se u drugo uzastopno finale elitnog takmičenja, a bivši igrač Crvene zvezde bio je jedan od najboljih na terenu sa 12 poena (1/2 za dva, 2/5 za tri), po šest skokova i asistencija, odnosno četiri ukradene lopte.

"Ne znam da li mi je ovo bio najbolji meč u karijeri, ali svakako jeste jedan od najboljih. Volim da radim što više stvari na parketu – da umešam prste u sve. To nekada ne ispadne dobro, a nekada da, kao večeras. Na sreću, odigrali smo sjajno i pobedili. Smatram da smo dokazali da smo neverovatan tim, kada igramo kao jedan, a ukoliko ponovimo ovakvu igru možemo da očekujemo srećan kraj i u nedelju", rekao je Kalina posle meča.
Getty Images
I drugi srpski reprezentativac. Bogdan Bogdanović takođe je bio jedan od boljih u redovima turskog tima, koji će u nedelju od 20.00 igrati sa Olimpijakosom igrati za svoj prvi, a Obradovićev deveti trofej u Evroligi (sa petim različitim timom), zabeleživši 14 poena (2/3 za dva, 2/5 za tri) i šest skokova, ali i sto toliko izgubljenih lopti.

"Odigrali smo meč sa dosta samopouzdanja, ali i – što je daleko važnije – timskom igrom stigli do meča za titulu. Želim da se zahvalim navijačima koji su nam zaista pomogli. Kontrolisali smo susret, pravili razliku... Najpre na šest poena, pa potom i dvocifrenu. Uspeli su pomalo da se vrate, ali smo mi imali spreman odgovor, posle kog im nismo dozvolili da nam ponovo zaprete. Opet, smatram da smo mogli i bolje u nekim segmentima jer nismo smeli da im dozvolimo ni da pokušaju da se vrate pošto smo pobegli na 14 ili 16 poena viška", jasan je Bogdan

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

45 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: