≫ 

Vaspitačica tukla petogodišnje dete?

Nadležni iz vrtića odbacuju tvrdnje o povređivanju deteta

  • 19

Jelena Stojanović (32) iz Vučja, majka petogodišnjeg dečaka, podnela je prijavu leskovačkoj policiji zbog fizičkog nasrtaja na njeno dete. Dečak je navodno dobio batine u vrtiću, i to od vaspitačice koja se brine o njemu u Predškolskoj ustanovi "Vukica Mitrović", pišu Večernje novosti.

Smrt želim, od života mi je muka: Gala (dete-leptir) napisala potresnu pesmu. Sada je i njena majka obolela od karcinoma

Portparol leskovačke policije Boban Zdravković potvrdio je za Novosti da se ispituju navodi roditelja, dok nadležni iz vrtića odbacuju tvrdnje o povređivanju deteta.

Ogorčena Jelena tvrdi da je za nepunih mesec dana njen sin dva puta bio izložen maltretiranju i to od strane iste vaspitačice. Navodno ga je pre 20 dana udarila i počupala za kosu jer nije hteo da sa svojom grupom izađe u dvorište. Od straha se sakrio ispod stola i čekao da se situacija smiri.

- Međutim, u četvrtak je situacija kulminirala jer kada sam otišla po dete videla sam da mu je majica pocepana i da ima ogrebotine po vratu - priča Jelena.

- Vaspitačica mi je objasnila da se potukao sa drugim detetom i da je uspela da ih razdvoji. Ali, kada smo otišli kući sin je počeo da plače da ga boli rame i ispričao mi šta se u stvari dogodilo - rekla je Jelena.

Dete je pregledao porodični lekar, a u nalazu stoji da ima povrede i promene na koži desnog ramena, a da li je to učinilo dete ili neko stariji nije se izjasnio.

U Predškolskoj ustanovi "Vukica Mitrović" energično odbacuju optužbe da je vaspitačica povredila dete. Tvrde da poseduju i video-snimak kojim to dokazuju i da se sve "odigralo za 11 se­kundi".

- Direktorka vrtića me je i pre 20 dana zvala, kao i u petak, nakon oba incidenta, i molila da ne podnosim tužbu protiv ove vaspitačice. Ali ja sam to uradila da se ne ponovi drugoj deci - kaže majka.

Daljinac baner

(Telegraf.rs / Večernje novosti)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • aca

    20. maj 2017 | 08:58

    Batina je iz raja izasla, a 99% roditelja ce reci da dete nije krivo, moje dete je mnogo dobro. Dok je toga bilo u skolama bio je red, a sad kad nam deca skacu po glavama kriv nam je djavo...

  • Miroslav

    20. maj 2017 | 09:57

    Sve je receno time daje dete pregledao porodicni lekar! To su ovi novokomponovani sto misle da su nedodirljivi i damogu da rade sta hoce! Kako to da bas njhovo dobro dete maltretira vaspitacica a ostalu nevaljalu decu ne!

  • realni

    20. maj 2017 | 08:17

    primer kako roditelj od malih nogu pravi kriminalca.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA