Sport

0

Fenerbahče lako pobedio Real i plasirao se u finale Evrolige

Autor:

Izvor: Beta

Fenerbahče lako pobedio Real i plasirao se u finale Evrolige

Izvor: Foto: Beta/AP

Fenerbahče je do pobede predvodio Ekpe Judo sa 18 poena, 11 skokova i osam asistencija, dok je Bogdan Bogdanović postigao 14, a Jan Veseli i Nikola Kalinić postigli su po 12.

U ekipi Real Madrida, koja je ligaški deo Evrolige završila na prvom mestu, istakao se Serhio Ljulj sa 28 poena i osam asistencija, dok je Džejsi Kerol dodao 21.

Fenerbahče će u nedelju od 20.00 u finalu igrati protiv Olimpijakosa, koji je u prvom polufinalu pobedio CSKA sa 82:78, dok će se Real sastati s Moskovljanima u borbi za treće mesto.

Oba tima ušla su agresivno u meč, čvrsto se igralo u odbrani, ali je tim Željka Obradovića ipak bio koncentrisaniji u napadu, pa je posle manje od četiri minuta igre imao prednost od 9:2.

Dobar početak meča je odmah razbudio publiku u dvorani "Sinan Erdem", koja je uglavnom bila ispunjena domaćim navijačima, što je dodatno motivisalo igrače Fenerbahčea.

Real nikako nije uspevao u prvoj deonici da pronađe napadački ritam. Serhio Ljulj je od 13 poena svog tima postigao 11, pa je Fenerbahče posle prvih 10 minuta vodio sa osam poena prednosti.

Početak druge četvrtine doneo je nešto sporiju i neefikasniju igru na obe strane, ali kako je vreme odmicalo tako je Fenerbahče sve više preuzimao inicijativu i gradio vođstvo. Real se sredinom deonice 'trgao' i prišao na osam poena zaostatka - 27:35, ali je na pauzu otišao sa dvocifrenim zaostatkom - 44:34.

Fenerbahče je u nastavku susreta kontrolisao situaciju, nije dopustio Realu da se primakne na manje od osam poena zaostatka, a u jednom trenutku imao je i prednost od 15 poena.

Madriđani su serijom 8:0 sredinom poslednje četvrtine delimično uhvatili priključak, ali je Fenerbahče zaustavio taj nalet i meč uveo u mirnu završnicu.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR