Veličković: Sina bih popeo na vrh hale

Mi. ROGAČ

19. 05. 2017. u 21:35

Supruga je moja snaga, sa njom delim i dobro i loše. Šteta što mi sin i ćera nisu bili tu, verovatno bih ih u tom trenutku na vrh "Pionira" popeo, kaže Novica Veličković

Величковић: Сина бих попео на врх хале

Novica Veličković foto: N. Paraušić

NOVICA Veličković je košem uz zvuk sirene bacio na kolena košarkaše Crvene zvezde i naneo im prvi ovosezonski poraz u domaćoj ligi - 78:77, a pristalicama Partizana priredio nezaboravno slavlje. Dugo se pevalo na parketu dvorane "Aleksandar Nikolić", a u glavnoj ulozi bio je junak utakmice, koji je sa jakim emocijama skakao uz omiljene taktove. Baš zbog takvih trenutaka, Novica je prošle godine odlučio da se vrati u klub iz Humske.

- Sad pokušavam da se setim svega. Posebne emocije su to. Oduvek imam takvu komunikaciju sa navijačima - splasla je euforija Veličkoviću posle neuobičajno dugog čekanja na doping kontroli.

Novinari su ga podsetili da je prvo otrčao do supruge i zagrlio je.

- Ona je moja snaga, sa njom delim i dobro i loše. Šteta što mi sin i ćera nisu bili tu, verovatno bih ih u tom trenutku na vrh "Pionira" popeo.

Način na koji je Partizan rešio završnicu, učinio je pobedu još slađom.

- Ne znam da li sam ikad ovako pogodio u derbiju. Jednom je možda bilo desetak sekundi do kraja. Ali, ovako... Ratkovica me dobro pronašao. Nisam bio siguran da ću pogoditi. Dao sam tu takozvanu "pogačicu". Izbacio sam iz ruku i nisam znao ni da li je vreme isteklo. Bio bi "bedak" da sam otrčao onako kao gol da sam dao, a da je bio kraj. Smorio bih se stvarno. Bitno da je ušla i da je neko drugi bacio.

Trijumf nad večitim rivalom, četu Aleksandra Džikića je ostavio na drugoj poziciji, sa istim skorom 8-1, jer nisu nadoknadili minus 11 iz prvog međusobnog duela.

- Ne treba od ovoga praviti euforiju, niti bilo kakvu veliku priču. Jesmo dobili Zvezdu, ali sad nas čeka Dinamik, pa Borac, Vršac... Ne smemo nikoga da potcenimo, niti da se opuštamo. Ali, bitno je da sa crveno-belima možemo da igramo.

Partizan je odlučio da pravi faul deset sekundi pre kraja i da ima poslednji napad.

- Želeli smo da imamo stvar u svojim rukama. Oni su promašili jedno bacanje i mi smo ubacili koš u poslednjoj sekundi. Nekad prođe, nekad ne - zaključio je Veličković.

DAO SAM DRES TAVAMBI

KOŠARKAŠI su imali podršku i od nekoliko crno-belih fudbalera.

- Pratimo ih redovno, rade izvanredan posao. Ostalo je još jedno kolo, nadam se da će dobiti tu utakmicu. Ići ću sigurno - najavio je Veličković i prisetio se da je Tavamba bio na derbiju. - Veoma prijatan momak, više liči na košarkaša. Dao sam mu dres. Nasmejan je i mnogo mi je bilo drago kad sam ga video.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije