≫ 

Kalinić i Judo "ubili" Kralja: Moćni Fener zakazao finale Evrolige sa Olimpijakosom!

Kalinić kao X-faktor vodio Fener do pobede u kvalitetnoj partiji

  • 7

Košarkaši Fenerbahčea spremni su da preuzmu evropski tron! Turski tim je rutinski pobedio Real u polufinalu pred svojim navijačima u Istanbulu (84:75), pa će za  trofej u nedelju igrati protiv Olimpijakosa.

Olimpijakos je šokirao CSKA i slavio posle preokreta, tragičar je bio Miloš Teodosić, a onda je na red došao drugi duel.

Od starta je stavio Željko Obradović Madriđanima do znanja da neće biti prilike za preokret, veliku ulogu imao je Nikola Kalinić kao X-faktor koji je punio sve kolone, Bogdan Bogdanović je u pravim momentima pogađao trojke, dok Serhio Ljulj nije imao adekvatnu podršku, osim u Kerolu u drugom poluvremenu.

Furiozno su počeli domaćini završnog turnira, Fener je munjevito napravio seriju 12:4, čemu je i Kalinić doprineo trojkom, a ritam Reala je nekako pokušavao da održi Ljulj.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

On je postigao prvih 5 od 7 ekipe za 7 minuta meča, a Fener je na +10 odveo Bobi Dikson trojkom (17:7). Na prvu pauzu između deonica otišlo se sa 21:13, Ljulj je postigao čak 11 poena i čeka podršku saigrača.

Druga deonica je bila katastrofalna ofanzivno u prvih pet minuta, Fener je imao samo 5:0 uz novu trojku Kalinića, a onda su se varnice pojavile kada su se sukobili Rudi i Datome, dobili su po nesportsku zbog udaranja i laktanja.

Na Ljuljov pogon Real je uzvratio i prišao na 28:25, a Željko Obradović ušao je u verbalni obračun sa arbitrima, nezadovoljan jednom sudijskom odlukom. Posle brutalnog kucanja Veselog, Rendolf se povredio i dugo mu je pomoć ukazivala lekarska ekipa, u pauzi tajm-auta. Bogdan je potom opet proradio i trojkom vratio na +10, idealno po Fener za poluvreme!

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Nestvarno je delovao podatak da je Ljulj ubacio 19 poena za poluvreme, nedostajao je učinak talentovanog Dončića koji je promašio tri trojke, a uvertira drugog poluvremena pretvorila se u pravu tuču. Tu se bolje snašao Fener, serija Slukasa posle koša Kalinića donela je +15 domaćinima.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

On je kasnije vezao četvrtu asistenciju, prethodno je efektno blokirao talentovanog Dončića, a Kerol je nastavio da rešeta spolja (4/4 za tri), do 56:46. U poslednjem periodu je Fener imao i maksimalnih +16 trojkom Datomea, pa je polako počeo da održava tempo za trijumf.

Fenerbahče - Real 84:75 (21:13, 23:21, 19:16, 21:25)

Fenerbahče: Judo 18, Mahmutoglu, Antić, Bogdanović 14, Benet, Slukas 9, Nanali 2, Veseli 12, Kalinić 12, Dikson 9, Duverioglu, Datome 8

Real: Rendolf 7, Drejper, Fernandez, Dončić, Mačijulis, Rejes, Ajon 2, Kerol 21, Hanter 6, Ljulj 28, Tompkins 8, Tejlor 3

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Gm

    19. maj 2017 | 22:32

    I? Koliko je Kalinic ubacio?

  • Dex

    20. maj 2017 | 09:55

    Doktor Kalin igra sve pozicije u timu.

  • ima Boga ima

    20. maj 2017 | 07:47

    jel zvezdana ovom turniru..pa vise je para potrosila nego real i fener zajedno..drzava je stla iza njih...jad i tuga i sramota srpska...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA