Почетак Обавештења Конкурс за избор професионалног менаџмента РТБ-а Бор продужен до 1. јула

Конкурс за избор професионалног менаџмента РТБ-а Бор продужен до 1. јула

3 друго читање
2
0
2,056

Јавни позив на снази још месец и по дана

Позив за професионални менаџмент и саветовање у управљању Рударско-топионичарским басеном Бор продужен је за још месец дана – до 1. јула, договорено је на последњој седници Радне групе Владе Републике Србије
РТБ
. – Јавни позив за избор професионалног менаџмента РТБ-а Бор продужен је други пут и биће на снази још месец и по дана – до 1. јула, договорено је на последњој седници Радне групе Владе Републике Србије. До тада важи и позив за консултанте који би требало да припреме и реализују јавни позив за привлачење стратешког инвеститора.
Подсетимо, позив за приватизационог саветника објављен је у „Фајненшл Тајмсу“ крајем прошле године, а консултант који буде одабран на тендеру требало би да предложи једну од пет опција по којима ће стратешки партнер ући у РТБ Бор. Прва подразумева примену мера из Унапред припремљеног плана реорганизације компаније (УППР-а), док друга значи заједничко улагање РТБ Бор Групе кроз јавно-приватно партнерство. Трећа могућност проналажења стратешког партнера за борску компанију јесте приватизација и/или оснивање новог/нових привредних субјеката, а четврта опција подразумева докапитализацију РТБ Бор Групе и/или његових зависних предузећа. Пета опција је комбинација било којег од ових начина.
Премијер и новоизабрани председник Србије Александар Вучић изјавио је више пута да је једино решење продаја РТБ-а Бор Кинезима, а претходних дана о томе је разговарао и са председником Кине.

Још повезаних текстова
В Горица Тончев Василић
Више текстова Обавештења

2 Коментари

  1. Dragan

    17. маја 2017. у 21:24

    Dok je Blagoja RTB i Bor će živeti kao i svi mi . Vreme čini čuda . Država je od nas stvorila miševe i bacila nas na prosijački štap , zar mi nemamo svoje kapacitete da rukovodimo sa ovakvim gigantom .

Оставите одговор

Погледајте и

Челни човек Зиђин Мајнинг Групе разговарао са српским новинарима у седишту кинеске корпорације

Чен Ђинге: Циљ нам је да борски рударски басен у наредних пет година постане највећи у Евр…