≫ 

Amerikanci stežu obruč: Kim Džon Un postaje paranoičan. Zbog ove provokacije neće imati sastanak s Trampom

Severna Koreja je u nedelju ispalila iz regije Kusong u blizini zapadne obale balistički projektil koji je leteo 700 kilometara

  • 3

Američka veleposlanica pri UN-u Niki Halej rekla je u nedelju da je "paranoja" severnokorejskog čelnika Kim Džong Una nakon nedavnih izbora u Južnoj Koreji razlog zbog kojeg je Severna Koreja lansirala novi balistički projektil.

Raketa Severne Koreje koja je pala 500 km od ruske granice nije posvađala dve strane, iako je Vašington pokušao da izazove reakciju

Severna Koreja ispalila projektil u regionu Kusong

SAD će nastaviti "stezati obruč" oko Severne Koreje putem međunarodnog pritiska i mogućih novih sankcija, rekla je za ABC.

Projektil je lansiran i blizu Rusije, napomenula je, dodajući da Kim na taj način neće zaslužiti sastanak s američkim predsednikom Trampom.

EU je ispaljivanje projektila nazvala pretnjom miru i međunarodnoj sigurnosti, ali nije spomenuo nove sankcije protiv Pjongjanga, a Bela kuća je ocenila da je "nova provokacija" poziv na "uvođenje još oštrijih sankcija".

Severna Koreja je u nedelju ispalila iz regije Kusong u blizini zapadne obale balistički projektil koji je leteo 700 kilometara.

Daljinac baner

(Telegraf.rs/Hina)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jeretik

    14. maj 2017 | 20:40

    Amerikanci su neki dan " ispalili " raketu plus sto za razliku od S Koreje iza sebe imaju dugu tradiciju agresija na nezavisne drzave .Koji su to po standardu UN.kriterijumi za "strah " , kada se zbog agresivne i ratnim zlocinima sklone Amerike nikada i nikakvi sastanci ne odrzavaju . Licemerje je postao glavni standard birokrata UN.a sto smo i sami na svojoj kozi bezbroj puta osetili .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA