13. maj  2017. 18.16  →  19.19 | Izvor: Tanjug, B92

Đoković bez finala u Madridu, Nadal ubedljiv

MADRID -

Srpski teniser Novak Đoković porazom od Španca Rafaela Nadala 6:2, 6:4 u polufinalu završio je učešće na Mastersu u Madridu.

Đoković neće imati priliku da u finalu brani titulu osvojenu prošle godine, dok Nadal napada peti trofej u "Kaha magiki".

djokovic

Nadal je u potpunosti nadigrao drugog tenisera sveta i slavio nad Đokovićem posle sedam mečeva, ali i smanjio rezultat u međusobnom skoru na 24:26.

Za titulu će se boriti protiv pobednika meča Dominika Tima (Austrija) - Pablo Kuevas (Urugvaj).

Masters u Madridu igra se za nagradni fond od 5.439.350 evra.

Đoković: Nadal se bolje snašao u ovim uslovima

Drugi reket sveta Novak Đoković ubedljivo je poražen od Rafaela Nadala u polufinalu Madrida, a posle meča čestitao je Nadalu na zasluženoj pobedi.

"Jednostavno njegov novu je bio visok. Uspevao je da uradi sve što je želeo, pogotovu u prvom setu. Servirao je veoma dobro i kretao se odlično na terenu. Danas je bilo toplije nego nego prethdna tri dana, tako da su uslovi bili drugačiji. Loptica je odskakala viskoko i on je uspeo da se snađe bolje u takvim uslovima", rekao je Novak.

Đoković nije imao odogovor na Nadalovu igru, rekavši da je potpuno zasluženo ostvario pobedu.

"Rafa je očigledno bio bolji danas. Zaslužio je da pobedi. Kontrolisao je igru od početka do starta. Sve u svemu, dao sam svoje najbolje. Nisam igrao na visokom nivou, a napravio sam mnogo neiznuđenih grešaka, pogotovu u prvom setu", završio je Novak koji je branio titulu u "Magičnoj kutiji".

Tagovi
Broj komentara: 3

СЕНОВИЋ  13. 05. 2017. | 19:23
Тужан крај једне добре каријере. Мада ме је ђоковић изненадио солидним отпором који је пружио Надалу. За тај солидан отпор заслужна су она два шарлатана који су седели у ђоковићевом боксу. Остаће вечити трећи из глупости.
Mita  13. 05. 2017. | 20:28
Djokoviću srpski Sokole. Imaš li iđe ikoga da ti kaže da jedeš kao čovek?! Osušio si se, senka je ostala od tebe, a protivnici su ti nabildovani kako King-Kong! A` jadan nebio! Oteraj tog Pepe Imaza! Pa, pa, zar ne vidiš da su ti uvalili tog Pepe Imaza. Gde će taj fakir tebe da uči pobedama?! Ušta gledaš' Đe si glavu okrenuo? Ubacuj te loptice u teren, poeni se broje, a ne aplauzi za egzibicije..,
rale  13. 05. 2017. | 21:18
Razocaran sam vidjenim Bolje da je ovu godinu pauzirao nego li ova sramota Deluje slabo i fizicki i psihicki isfrustrirano Neka mu je bog u pomoci.