Učesnici protesta Protiv diktature negodovali zbog rada REM-a

Učesnici protesta "Protiv diktature" stigli su do zgrade Regulatornog tela za elektronske medije (REM) u Beogradu, gde su izrazili nezadovoljstvo radom te institucije.
Predsednik Nezavisnog društva novinara Vojvodine (NDNV) Nedim Sejdinović ocenio je da je situacija u medijima u Srbiji gora nego 90-tih godina prošlog veka. "Vama ne treba stručna analiza da znate kakvo je stanje medija u Srbiji. Dovoljno je da prodjete pored trafike i da vidite koliko je situacija crna", kazao je Sejdinović obraćajući se okupljenima.
 
Ocenio je da će situacija biti još gora, ukoliko se ne pruži otpor. "Postoji samo jedan (TV) kanal koji je drugačiji, a promenama zakona će pokušati da ga ukinu. Spremaju nam još veći mrak i svaki protest je značajan", rekao je predsednik NDNV-a.
 
On je rekao da su članovi REM-a po zakonu dužni da štite interese građana, kao i da u razvijenim zemljama u toj instituciji "sede ljudi sa integritetom, a ovde bezveznjakovići".
 
"Nije dovoljna njihova smena, potrebno je da oni krivično odogovaraju", rekao je Sejdinović i dodao da država godišnje izdvaja miljardu dinara za medije koji su podobni, kao i da organi vlasti dele novac bez kontrole i da će situacija biti gora ako se ne pruži otopor.
 
Protest "Protiv diktature" završen je gde je i počeo, ispred Doma Narodne skupštine na Trgu Nikole Pašića u Beogradu.
  • grga

    13.05.2017 22:56
    oo
    Jesu li opet počeli sa šetnjom
  • vlado

    13.05.2017 18:45
    neki.lik71@gmail.com
    A staces ko gubi ima pravo da se ljuti i da mu sve smeta,ali to im nije smetalo pre dok su lopovlukom i pretnjama otimali vlast i novac od gradjana Srbije.
  • eva

    13.05.2017 14:51
    završeni
    Protesti su završeni.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija