HARADINAJ PIŠE NOVI USTAV; Stefanović: Niš može da vidi samo iz zatvora; Dačić: Mala je granica između snova i košmara

Novosti Online / Agencije

12. 05. 2017. u 14:06

Lider Alijanse za budućnost Kosova (AAK) Ramuš Haradinaj rekao je da bi trebalo neko da dođe i uništi agendu Srbije kojom se ona ruga Kosovu

ХАРАДИНАЈ ПИШЕ НОВИ УСТАВ; Стефановић: Ниш може да види само из затвора; Дачић: Мала  је граница између снова и кошмара

Foto: youtube.com

Lider Alijanse za budućnost Kosova (AAK) Ramuš Haradinaj rekao je da bi trebalo neko da dođe i uništi agendu Srbije kojom se ona ruga Kosovu. On kaže da je i sam bio plen ove agende, jer je više od tri meseca bio u pritvoru francuskih vlasti.

U emisiji „Rokum rol“ na TV Rokum, Haradinaj je rekao da bi „trebalo kazati Evropskoj uniji (EU), a posebno SAD, da mi nismo narod da se neko poigrava i ruga sa nama!“, navodi portal „Info ks“, a prenosi "Sputnjik".

„Na ovu temu Evropa ne radi ništa. Zahvalan sam Berlinu, koji je imao jasan pristup za mene, ali kada je u pitanju Brisel, ovo nije fer, jer se na Balkanu EU vidi kao strana koja ne može da uveri stranke da donesu teške odluke. Trebalo bi da reaguje Amerika i da Srbiji pokaže njeno mesto“, dodao je Haradinaj.

On je rekao da Srbija treba da izbriše Kosovo iz preambule njenog ustava.

„Ako Evropa i Amerika ne odrade ovaj posao, onda nam ne preostaje ništa drugo nego da uvedemo reciprocitet, dok oni drže Kosovo u svom ustavu, onda je red i na nas da trećinu njihove teritorije uvrstimo u našu teritoriju“, rekao je Haradinaj.

„Neće više da se s nama poigrava loš komšija“, dodao je Haradinaj.

On je kazao da ukoliko postane premijer, a Srbija za to vreme ne izbriše Kosovo iz svog Ustava, onda će on ubaciti trećinu njihove teritorije u našu, počevši od Niša.




STEFANOVIĆ: HARADINAJ NIŠ MOŽE DA VIDI SAMO IZ ZATVORA

Potpredsednik Vlade Srbije Nebojša Stefanović poručio je danas da Ramuš Haradinaj Niš može da vidi samo iz niškog okružnog zatvora i to - iznutra.

"To je jedino što može od Niša da vidi, izdržavajući dugogodišnju kaznu zbog zločina nad srpskim narodom", rekao je Stefanović povodom izjave Haradinaja da će trećinu Srbije, ako iz Ustava ne izbriše Kosovo, uvrstiti kao kosovsku teritoriju u kosovski ustav, počevši od Niša.

Stefanović je za Tanjug rekao da je posle današnje izjave Haradinaja potpuno jasno da je ono što on govori stav kosovskih Albanaca, da te izjave imaju funkciju i da su potpuno bile lažne sve one izjave koje su trebalo da ubede građane Srbije da on govori kao političar, da ne predstavlja stavove kosovskih Albanaca, da nema nikakvu javnu finkciju.

"Nedavno se na teritoriji opštine Orahovac odigrao sastanak, sastali su se Haradinaj i Hašim Tači, Kadri Veselji i Fatmir Ljimaj koji su razgovarali o problemima koje imaju, nadležnostima različitih institucijama koje treba da se formiraju poput suda za zločine nad Srbima koje su počinili kosovski Albanci, ali i sve aktivnosti koje treba da budu usmerene ka izjavama i konkretnim radnjama za stvaranje takozvane Velike Albanije" dodao je Stefanović.

On je naznačio da je očigledno to provokacija koja kontunuirano traje, koju guraju kosovski Albanci.


Foto Tanjug

"Oni su ti koji prvi na veoma ozbiljan način izazivaju i provociraju, nažalost bez jasne reakcije i osude međunarodne zajednice pre svega EU" upozorio je Stefanović.

Prema njegovim rečima jasno je da je ova izjava trebalo da učini Srbiju nervoznom, i da Sbrija posle takve izjave načini neki ishitreni potez.

"Cenimo da je reč o jedno vrlo ozbiljnoj izjavi koja bi trebalo na ozbiljan način da zabrine i sve one u EU koji razmišljaju o stabilnosti u ovom prostoru" poručio je Stefanović.

"Što se tiče izjava Haradinaja u kojima pominje Niš mogu samo da kažem da on Niš može da vidi samo tako što će videti niški okružni zatvor i to iznutra. To je jedino što može od Niša da vidi izdržavajući dugogodišnju kaznu zbog zločina nad srpskim narodom", zaključio je Stefanović.


DAČIĆ O HARADINAJU: MALA JE GRANICA IZMEĐU SNOVA I KOŠMARA

Albanci bi trebalo da se zamisle nad svojim potezima, jer se varaju ako misle da je Srbija slaba zbog toga što želi dijalog, i zato što je mala razdaljina od ludih snova do košmarne realnosti u koju može da uđe čitav region, izjavio je danas potpredsednik vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić.

Dačić je, u izjavi za Tanjug, rekao da je današnja izjava Ramuša Haradinaja, kao i izjave ostalih albanskih političara i onih koji ih podržavaju, poput Vilijema Vokera, deo zajedničke višedecenijske i viševekovne platforme o stvaranju “Velike Albanije”, i poručio da će Srbija nastaviti sa konstruktivnom politikom i željom da se nastavi dijalog Beograda sa Prištinom.

“Srbija se neće rukovoditi onim što Haradinaj kaže. Ako se Haradinaju toliko sviđa Niš, tu bi mogao da dođe u zatvor, da odsluži kaznu zbog raznih zločina koje je počinio nad Srbima za vreme sukoba na Kosovu”, rekao je Dačić.


Foto Tanjug

Potpredsednik vlade je dodao da Srbija negativno reaguje na neke izjave iz država Evropske unije i Sjedinjenih Američkih Država jer, kako smatra, u tim zemljama ne prilaze dovoljno ozbiljno problemu izjava albanskih političara.

“Oni komentarišu da su te izjave neoprezne, da to nije realno ili, kada je reč o Vokeru, da je reč o penzionisanom diplomati”, ukazao je Dačić.

On je i naglasio da nije reč samo o onome što se sada govori, podsećajući na izjavu pomoćnice američkog državnog sekretara Viktorije Nuland koja je rekla da su SAD 20 godina ulagale u nezavisnot Kosova.

“Ona je proglašena 2008, a 20 godina unazad, to znači da su od 1996. ulaali u nezavisnost Kosova. I tako se može gledati na aktivnost Vokera, čija je odgovornost veoma velika, jer je na osnovu njegovih izjava to iskorišćeno kao neposredan povod za bombardovanje Srbije. U tom smislu izjava Haradinaja se uklapa u celu sliku koja govori da je ''Velika Albanija'' i dalje zajednička platforma svih Albanaca. O tome su govorili i Tači, i Rama, i Musliju”, rekao je Dačić.

Ministar spoljnih poslova je podvukao da Srbija umereno reaguje na sve te izjave ne želeći da neko na nju prebacuje odgovornost za destabilizaciju Balkana.

“Ali više puta smo jasno i javno rekli da su albanski političari u ovom trenutku najveća pretnja za stabilnost regiona, a time i za stabulnost čitave Evrope, da su njihe velikoalbanske ideje pretnja za teritorijalni integritet, ne samo Srbije, već i Makedonije, Grčke i Crne Gore”, rekao je Dačić.

Dačić je istakao i da su Albanci nervozni jer im, kako je rekao, ne ide kako su planirali.

“Oni koji su ih godinama podržavali pali su sa političke scene. Ako se bilo ko od njih nada da je moguća neka nova agresija, novi ''Milosrdni anđeo'', treha da shvate da će sigurno uskoro doći vreme kada će se pred njihovim sudovima postaviti pitanje krivične odgovornosti onih koji su obmanjivali javnost, jer je jednostarno proglašena nezavisnost Kosova zasnovana na lažima, na lažima koje je Džejmi Šej govorio”, rekao je Dačić.

On je dodao i da cela Evropa i svet mogu da vide da “Velika Albanija” nije srpska izmišljotina, već da su to reči Hašima Tačija, Edija Rame, Jonuza Musliua, i Ramuša Haradinaja.

“Uostalom i predsednik makedonskog parlamenta, kada je ušao u svoju kancelariju, na svoj sto je stavio albansku zastavu”, zaključio je Dačić.


Foto Tanjug



VULIN: EU DA ZAŠTITI BALKAN I SEBE OD "VELIKE ALBANIJE"

Srbija ume da se zaštiti od terorista, ali je pitanje da li to ume i EU kada prećutkuje pozive na rat, pitao je danas ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin povodom pretnji Ramuša Haradinaja.

"Kao i svaki nekažnjeni zločinac Haradinaj misli da treba da ponavlja zločine. U Pristini se političar ceni prema tome koliko mržnje pokazuje prema Srbiji i Srbima", naglasio je on.

Vulin je u izjavi Tanjugu kazao da pretnje Haradinaja ratom, etničkim čišćenjem i istrebljenjem Srba nisu nepoznate ali ostaje nepoznato zašto to EU dopušta i toleriše.

"Srbija ume da se zaštiti od terorista ali je pitanje da li to ume i EU kada prećutkuje pozive na rat. Mi ćemo svoj narod i državu zaštiti, a na EU ostaje da zaštiti Balkan ali i sebe od "velike Albanije" i ''rata koji priziva Haradinaj", poručio je Vulin.

ĐURIĆ: SRBIJA SE NE PLAŠI PRETNjI BEGUNACA OD PRAVDE


Foto Tanjug

Srbija nikome ne preti, niti se plaši pretnji begunaca od pravde, ističe se u saopštenju direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marka Đurića, povodom izjave Ramuša Haradinaja da će, ako postane premijer, a Srbija ne izbriše Kosovo iz svog ustava, on trećinu teritorije Srbije prisvojiti Kosovu.

"Ova provokativna najava Ramuša Haradinaja je samo još jedna potvrda koliko je puštanje osumnjičenih za najteže zločine na slobodu pretnja za mir i stabilnost u regionu", navodi se u izjavi.

"Na Kosovu i Metohiji je počela predizborna kampanja i verujem da će se albanski političari utrkivati u ratobornosti, jer separatististi i presvučeni teroristi nemaju biračima ništa drugo da ponude", istakao je Đurić.

On je dodao da je separatizam albanskom narodu na Kosovu i Metohiji doneo samo siromaštvo i odlazak u ekonomsku emigraciju kao jedinu šansu za preživljavanje.

"Separatizam je dobro doneo jedino vođama separatista, koji su se preko noći od lažnih marksista i sledbenika Envera Hodže preobrazili u milionere i milijardere, a sada te milione i milijarde stečene na krvi Srba i Albanaca na izborima treba braniti mržnjom i ludošću", napomenuo je Đurić.


TAČI: SRBIJA IMA PLAN ZA PODELU KOSOVA, ALI DO TOGA NEĆE DOĆI

Tzv. kosovski predsednik Hašim Tači tvrdi da Srbija ima plan za podelu Kosova i poručuje da taj trenutak za Srbiju nikada neće doći.


"Kosovo zna da Srbija ima plan za podelu Kosova, i očekujem taj trenutak. Ali, opet naglašavam da taj trenutak za Srbiju nikada neće doći. Zbog toga je prvobitno bila provokacija sa vozom doniran od Rusije, pod sloganom ''Kosovo je Srbija'', rekao je Tači u intervjuu za hrvatski nedeljnik ''Nacional''.

On tvrdi da je nakon toga usledila izgradnja zida, a da će naredni korak biti uvođenje naoružanih paravojnih snaga na Severu i stvaranje realnosti za podelu Kosova.

"Ali, naglašavam da je bila sreća i naše odlučnosi što je voz zaustavljen nekoliko desetina kilometara od granice sa Kosovom", naveo je on.

Prema njegovim rečima, Srbija samo zna da započne rat, ali ne i da u ratu pobedi.

"Ali, kada govorimo o ratovima, svi znamo da Srbija ne zna za pobedu. Znaju da započnu, ali ne znaju za pobedu. Čak je i ove napore sa Kosovom izgubila. Privatno na svim sastancima koje sam imao sa rukodstvom Srbije, oni prihvataju da je Kosovo nezavisno. Sa svima. Svi znamo da će Kosovo ući u NATO i Evropsku uniju", rekao je Tači.

Ipak, priznaje da dijalog Beograda i Prištine nije lak.

Dijalog, kako smatra, nema alternative do priznanja kosovske nezavisnosti od Srbije.

"Ja sam vodio borbu za oslobođenje Kosova, ali sam vodio i dijalog za dobrosusedske odnose sa Srbijom. Zato što je neophodno. Mi smo radili za normalizaciju i pomirenje, verujem da se to može dogoditi, ali s puno poteškoća. Dijalog nema alternative do priznanja Kosova od Srbije. Ali dijalog sa Srbijom nije lak", naveo je Tači.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (119)

Opa Misko

12.05.2017. 14:26

Ljubazn i podmukao covek na prvi pogled su isti s tom razlikom sto svako od njih krije se u osnovi koju ima i brane svoj integritet.

Hisar 008

12.05.2017. 14:26

Zanimljivo gledište jednog vodje terorista pod zaštitom dela zapadnih političara koji se finansiraju od albanske mafije.Počelo je i kod njih,na žalost nevinih žrtava.

BolestDrustva

12.05.2017. 14:27

Pa normalno. Južnjaci im već godinama prodaju nekretnine na jugu Srbije, advokati ( najčešće poreklom sa Kosova) im sređuju papire .. šta drugo pa očekivati ? Nadam se samo da postoje spiskovi ( a i nije teško ni napraviti ih naknadno ) tih koji su trgovali sa teroristima i da će u budućem konfliktu oni i članovi njihovih poridica biti prvi mobilisani. To što su radili i rade je ravno izdaji zemlje

Aleksandar Popovic

12.05.2017. 16:09

@BolestDrustva - "Мућке" са становима и земљиштем нису само због тога што је наш народ осиромашио већ што је патриотизам од доласка "дрмократије" на власт проказан као велико зло. А не тако давно, мом рођаку је шиптар за кућу у Нишу нудио 10 милиона тадашњих динара, а он патриотски одбио и кућу продао другом за 8 милиона. И није ни једног тренутка зажалио.

Ode

12.05.2017. 14:29

Ode i Nis...Totalno verujem Srbiji da ce u duhu Srpstva i Nis izgubiti.Unistili smo tenkove, unistili "visak municije", zatvorili kasarne, Sve heroje i glave Srbije izdali Hagu, Srpsku mladost poslali na zapad, primili mlade vojno sposobne izbeglice , ostalo je da se izgradi autoput prema albaniji, glasali za sve ljude koji su nam to omogucili i to je to, nigde nisam video da je Srbija napravila gresku u tom planu!

RacaVračar

12.05.2017. 14:36

Znači mi treba da dodamo Drač ,Valonu i Tiranau u našu platformu , tamte za kikiriki ...a u krajnjem slučaju i tamo žive Srbi , jesu im menjali imena ,ali su Srbi !!!

V.Petrovic

12.05.2017. 16:40

@RacaVračar - Ne treba nista da dodajes Raca Vracar to je bila i ostaje zemlja Vuka Brankovica i kakav tante za kukuriku ili kikiriki .Izgleda da mnogi srbi slabo poznaju istoriju carstva Cara Dusana pa sa osnove toga sasvim nelogicno i diskutuju.Jel treba mi da priznamo Austrisku prevaru kojom su stvorili Albaniju da bi se svetili spskom narodu a sa time su stvorili i laznu naciju albance to niko nece da diskutuje.To treba da bude nasa tema kao i da albanci takozvani arnauti napuste sve srpske zemlje.

Kondor

12.05.2017. 17:17

@RacaVračar - V.Petrovic , gospodin Raca je odlično rekao , a to što vi filozofirate ...šta je bilo i kad je bilo , to je obično trla baba lan ...vama je bitnije izpljuvati brata Srbina ,nego šta je bitan nacionalni cilj i opstanak Srpstva u celosti na ovim prostorima !!!

Aleksandar Popovic

12.05.2017. 16:02

"Svaka sila za vremens biva", pa tako i Hadadinajeva i Tacijeva. Mnogo su se osilili jer iza sebe inaju najjace sile SAD, Nemacku(kao i u II svetskom ratu", EU. Pred takvom silom, Srbiji preostaje da brzopleto ne ulece u sukobe, da strpljivo povrati svoju snagu. A sto se Nisa tice, ce dobiju-ниш(nista). Ima i nastavak te izreke, , a Haradinaj je mogao da je cuje dok je "izigravao" vojnika JNA. Neka cacka, ali da se be iznenadi rezultatom.

DejanBgd

12.05.2017. 16:38

@Aleksandar Popovic - USA niej sila. NATO je sila. Sama Amrika nema sta da trazi ovde, isprasili bi ih motikama kao u Somaliji. Toliko

KizaCar

12.05.2017. 16:09

Srbija je vodila rat protiv SaD i cele evrope zato nije pobedila inace lovacko drustvo iz Kursumlije moze da odbije siptare u svak9 doba dana ili noci toliko o cuvenim teroristima osvajacima sa kosova.

kekec

12.05.2017. 16:46

@KizaCar - hm,hm, @Kiza Care, ne bi da se mesam, ali kazu pametni ljudi :" ne vici hop pre nego skocis!"

СЕНОВИЋ

12.05.2017. 16:16

Шта кажу то и остваре. Добише нас са оном ствари.

Prolaznik

12.05.2017. 16:17

Cuj ovog. Govori o pobedama u ratu? Rat je bio Sbrija VS USA, a ne protiv Albanaca.... albanska muslimanska buranija je brzo rasturena na Kosovu :) secas li se toga Hasim Taci? :) Kad se uralalo u BBC kameru 'lele ajoj biju Srbi, lele ajoj'. Ti ces nekom o pobedama, Albanija je stvorena 1912 godine, od strane Velikih Sila. CItaj o Srpskim pobedama u ratovima Taci, citaj.... i lizi nogu americkom gazdi.

Kurjak

12.05.2017. 16:17

Treba saopstiti tom primitivcu da ako upali vatru onda ce doci srpski vatrogasci i siptara na Kosmetu nece biti, jer da se nisu krili iza americkih zlocinaca Milosevic bi vec zavrsio posao.

Dend

12.05.2017. 16:22

Polako se Albanci otimaju americkom patronatu, nemajuci strpljenja za datoim obecanje ?

Јабре

12.05.2017. 17:24

@SS - Слушај други део изјаве они су договорили издају и само скупљају политучке поене.

Ratko,Banjaluka

12.05.2017. 16:25

Mozda ce Vucic da pozove tog zlocinca u Beograd na razgovor.Pa dosta je ljudi da svako pljuje po Srbiji.Pokazite vec jednom zube,pokazite vec jednom da ste zivi.Udruzite se sa Rusijom,a okrenite ledja americi i EU uniji.

Neno

12.05.2017. 16:45

Svi Srbi u jednu državu. Nacionalni vitalni interes mora biti jasan. Dok se to nedogodi igraće nam mečka pred vratima. Republika Srpska Srbija i pola Crne Gore u jednu zajednicku domovinu sve ostalo nas vodi u unistenje.

Vojin

12.05.2017. 17:03

Ubicu Haradinaja treba hitno spustiti sa oblaka i umiriti, inace ce ovim izjavama napraviti trajnu stetu.

srculence14

12.05.2017. 17:03

Strasno, ako na sve ove izjave svet bude ocutao onda pravde nigde nema.Eto sta pare cine!

SRBIN BRE PRAVOSLAVAC

12.05.2017. 17:07

TAKO JE SAMO NIS ali ZATVOR TO MU I SLEDUJE ON CE DA PRETI SRBIJI!

Urke

12.05.2017. 17:07

Ovog Haradinaja treba javno lincovati zbog svih zlodela koje je pocinio nad nevinim srpskim stanovnistvom!

Above the law

12.05.2017. 17:08

Iskreno se nadam da ce Haradinaj biti procesuiran i da ce dobiti dozivotnu robiju zbog svih ubistava srpske dece!

MILLI

12.05.2017. 17:10

Samo ih treba poterati i sjuriti preko albanije pravo u more...sve do jednog ..pa da vidimo kom opanci...kom obojci...siptarski zlotvori...EU cuti...to znaci odobravanje...

ЏМРЉ

12.05.2017. 17:13

Даће драги бог,љуљаћеш се на ветру са бандере у Србији,ђубре једно

MatijaBG

12.05.2017. 18:06

@Steva - Možeš da se naoružaš koliko god hoćeš,ako si protiv NATO-a,gotov si!!!Srbija mora da uđe u NATO .To je jedina šansa.

Јабре

12.05.2017. 21:36

@Steva - Јесу ли талибани готови ? Вијетнамци ? Алкаида ? ДАЕШ ? Сви против којих се је борио нато а нису скинули гаће су јачи него пре што их је напао НАТО.

Szh

12.05.2017. 17:17

Pitao bih ja Gospodara Ovaca koji nam stalno kao "preti" kakva je ta sila kada se niko ne bi mesao ( Nato ) pali bi oni za 24h

Владица

12.05.2017. 17:17

Живо ме интересује коју ће причу да нам сервира наша влада кад "листа српска" буде ушла у власт са овим зликовцима !?

Jovanović

12.05.2017. 17:18

Haradinaj konstantno lebdi na krilima NATO aviona negde u oblacima, jer da njih nije bilo 1999. godine njega bi verovatno odavn pokrila zelena trava zaborava mog. On očigledno zaboravlja da je Rusija pod punim gasom, a ne njihov predsednik kao što je to bilo sa Jeljcinom u vreme bombardovanja.

Georgije

12.05.2017. 17:21

EU da se oglasi više , ako se ne oglasi značimda se slažu sa izjavom Haradinaja.

una

12.05.2017. 17:57

@nikola - Hoce neko odreagovati na ove otvorene pretnje coveka koji izbegava da se suoci sa svedocima njegovih ratnih zlocina, sta je sada sa EU, SAD, da li sada postoje dvostruki arsini...???

Јабре

12.05.2017. 17:23

Тачи не лаже када каже да наши признају независтност Косова приватно, не лаже ни када каже да хоће поделу, планирају да бране само Србе на северу а оне доле да издају, да прекрше устав и препусте терористима ... све друго је мазање очију јавности, нико га није демантовао !

brane

12.05.2017. 17:29

Pedizborne budalaštine ,da im nije Amera svi bi se oni sad brćkali u albanskom moru.

тлн

12.05.2017. 17:31

Трећи пут аргументовано говорим, Србији треба Руска војна база у граду Нишу, Руски тенкови, Руски авиони, Руски "с-400" и треба прекинути преговоре са унијом, доста је више....

mare

12.05.2017. 17:35

Izjave Haradinaja nemogu da uplase ama bas nikoga,jer je kukavica koja se izivljavala nad neduznim Srbima

realnost

12.05.2017. 17:48

Izjave Haradinaja, podizanje spomenika ustasama, ignorianje srpskih zrtava u Bosni, Krajini...fasisticke izjave izdajica iz Crne Gore su samo jos jedan pozdrav za sve jugonostalgicare. Sa Siptarima nikad nece moci da se zivi u miru, i jedino resenje je Izraelski model prema Palestincima. Ratom ocistiti srpske teritorije, miniranje granica, bodljikava zica, raketni sistemi i ne dozvoliti da vise nikad ni ptica iz Albanije ne predje u Srbiju.

Acika

12.05.2017. 17:52

Ko je sve danas nazovi pismen....Mogao bi i koju knjigu da napise to je danas popularno!

DelaANeReci

12.05.2017. 18:31

@KalinaL - ...a dok on "lepo govori", južnjaci lepo i sarađuju sa Šiptarima i doseljavaju ih u Srbiju. A Stefanovic se ceslja.. i "lepo govori"

MatijaBG

12.05.2017. 18:02

Vlast u Srbiji glumi brigu o Srbima na Kosovu,a svesni su da je zaista došlo do izručenja ovog krvnika Srbiji,da bi dole oni napali te Srbe....pametna politika nije politika konfrontacije,već mudra politika,politika koja će prihvatiti realnost.Potrebna je podela Kosova,uz davanje Preševa i konačnog kraja bajke o "srpskom Kosovu".

boko

12.05.2017. 19:57

@MatijaBG - Dovoljni su nam domaci izdajnici kao ti. Ne treba nama neprijatelj kad smo sami sebi najveci neprijatelji.

PAS LAJE VETAR NOSI

12.05.2017. 18:19

Gde ovaj slinavko zna da pise. Ako je pismen koliko je lep onda od tog pisanja nema nista.

Bugi

12.05.2017. 18:25

Nasi se grdno varaju ako misle da se Kosovo moze vratiti mirnim putem. Umesto da rade ozbiljno na tome da se pripoji Srbiji deo Kosova gde zivi Srpsko stanovnistvo,nasi politicari cekaju da neko drugi resi problem

Европо шта се домунђаваш

12.05.2017. 18:50

Јабре@ Лепо је што користиш нај боље писмо ЋИРИЛИЦУ ... мада ниси Србин већ СРБОФОБ. Добро је, за тебе, што УВИЂАШ реалност надолазећу, мада покушаваш да неистинама "бодриш" страховање које не умеш да прикријеш.Ти знаш да "бајке" tacija, haradinaja, agima не интересује ЧОВЕЧАНСТВО , чак ни nato-naci клику, већ служе личној кимуникацији zombija ... Лагати није пристијно, а себе ... је болесно !!!

tina

12.05.2017. 18:51

Stvarno preteruje i nema smisla da ovakve reci pretnje upucuje Srbiji i da jos jednom niko iz EU nije odreagovao.

* КОМЕНТАР *

12.05.2017. 19:15

Ааааајде мангупе ако имаш м.да крени са твојима према Нишу ! Ја сам на КиМ био, па си ти бежао у шиптарију, и поново ћу кад кренемо конкретно са решавањем тог дела Србије а ти онда скупи м.да па остани ту где си и сачекај ме доле !!!

repus

12.05.2017. 20:25

@* КОМЕНТАР * - ti si bio dole pa si ovde on je dole a ti si opet ovde kada bude u nišu on ce biti dole a ti opet ovde nije mi jasno što si ovde a bio si dole jedino ako si bio nekim ne moralnim poslom baš kao I naši politicari svi su ovde a srba skoro da nema doile a ovde ne bi falili nikome

draga

12.05.2017. 19:15

Njegovo je da pise sta hoce,nase je samo da animiramo EU...da vidimo na cijoj su strani.

Darko

12.05.2017. 19:32

Ovakve izjave i pretnje verovatno imaju podršku zapada, pošto se niko iz EU ne oglašava.

nišlija

12.05.2017. 19:41

Ovo već postaje smešno , uskoro će i Ljubljana ući u veliku Albaniju . Albanski političari umislili da su potomci Ilira pa bi sve do Beča !

Dragica

12.05.2017. 20:14

Mogu i ja da napisem da sam kraljica Engleske, al to ne znaci da zaista i jesam.

Filip

12.05.2017. 20:16

Evropa mora da zaustavi Haradinaja i podrži Srbiju i njenu vladu u nastojanju da se očuva mir u regionu.

sava savanovic(prvi srpski vampir)

12.05.2017. 20:20

srbijo srbi dosta bre vise ajde prvo kraj razgovora sa eu da si padnemo na kolena rusa da nam daju oruzije da nam deca opet ginu za sveto kosovo koje je defakto drzava dejure srbija!pa da nas onda kada rus prdne u cabar ceo svet smrska da nas rasturi ki budevu e onda ce neki mozgovi da kazu e trebalo je zaboraviti kosovo vojvodinu sandzak i da se osvrnemo sebi svojoj deci i njihovoj buducnosti!laku noc!

nišlija

12.05.2017. 20:33

Ovog Albanca treba što češće zvati na intervijue , svaka sledeća izjava mu je gluplja od predhodne . Ne vidi da je najpametniji kad ćuti !

Miodrag

12.05.2017. 20:37

Haradinaj trenira živce kako EU tako i SAD, naše je da ne nasedamo na provokacije i vučemo mudre poteze kao u slučaju Vilijama Vokera.

Milka

12.05.2017. 20:46

Srpska vlast se trudi da Haradinaj odgovara za sve što je učinio i neće mu dozvoliti da ostvari svoj apsurdni plan.

Mile

12.05.2017. 20:50

vala i sticice do Nisa i daj boze da se tu zaustave....jer inace se u Srbiji ukinula vojska...alo rodjaci

snovi

12.05.2017. 20:53

Haradinaj, Francuski prijatelj, treba prvo da se izbori da kontroliše celu Kosovo i Metohiju, pa tek onda da sanja o Nišu i okolini.

Marian

12.05.2017. 21:08

Ma Haradinaj je dobrodosao u svaki nas grad , imat ce i policijsku pratnju do ... zatvora!Zlikovac u kampanji!

Petar

12.05.2017. 21:15

Ovaj terorista može da kroči u Niš samo u okovima, mnogo se raspištoljio, trebala bi EU da reaguje malo.

ZIKI

12.05.2017. 21:16

Haradinaj,zna da ima izbore uskoro,pa oce na ovaj nacin da nestio dobije,bar cenzus.Ne verujem da ce ga neko glasati za njega.Nije on vise ineteresantan za Albance.To mu je.Oce parce vlasti

Hedona

12.05.2017. 21:16

Haradinaj samo može da sanja da će to proći. Svi znamo da će se vlasti u Srbiji potruditi da vrate KiM. Srbija je na pravom putu razvoja i napretka.

Rođa

12.05.2017. 21:20

Ovaj Haradinaj ima neki ozbiljan poremećaj izgleda, možda bi treba da uzme pilulu za smirenje, počeo je da bunca.

Hemera

12.05.2017. 21:20

Haradinaj mora da odgovara za sva nedela koja je počinio nad srpskim stanovništvom. Srbija je na pravom putu razvoja.

Danilo Kursumlija

12.05.2017. 21:25

Bitno da Siptari uz pomoc nekih Srba kupuju sve zivo po Toplici. Bolje da vidimo kako to da sprecimo dok nije kasno. Ja nebih dao metar moje zemlje Siptarima ovo je Srbija i ako treba puskom ima da branimo Toplicu

Pa kupi ti

13.05.2017. 10:33

@Danilo Kursumlija - neka tvoja deca i unuci tamo žive... kakva puška, kakvi bakrači. Puškom smo pokazali šta možemo... ništa.

ziko

12.05.2017. 21:27

Ovog idiota Haradinaja treba zatvoriti što pre dok nije napravio neku idiotariju koja će napraviti strahote u regionu.

Ratko R

12.05.2017. 21:31

Da ga je Francuska isporucila bio bi manji od makovog zrna. Sramota za Francuski sud...

Јабре

12.05.2017. 21:37

Хоће ли неко демантовати Тачија да не признају Косово приватно и да имају план за поделу ? То је против уставно и за то немају подршку народа !

Alibaba

12.05.2017. 22:01

Pusti snovi Haradinaja! A što se tiče Niša dobiće ćeliju i lep zatvorski pogled iza rešetaka u kome će provesti ostatak svog mizernog života, zaslužena kazna svakog zločinca stigne!

Ariana

12.05.2017. 22:07

Haradinaj je monstum koji je činio genocid na srpskim stanovnišvom za svoje okrutne zločine će odgovarati, a što se tiče Niša bićemo ljudi, pa ćemo mu ispuniti želju i tamo ga deportovati!

Above the law

12.05.2017. 22:21

Jedino sto ce taj zlotvor Haradinaj videti su resetke na nekom od srpskih zatvora!Pravda je spora,ali je dostizna!

Pera Kojot

12.05.2017. 22:22

Haradinaj moze da sanja o tome!Jedino sto je realno za njega je da zavrsi iza brave sto je i zasluzio zbog svih brutalnih ubistava srpske dece na Kosovu!

Braco

12.05.2017. 22:27

E Haro malo si se zaje.ao. Nema ti vise Bila I Killary pa da ti duvaju vjetar u du.e I da se kurc.s. Doci ce povoljan trenutak I za tebe. Nicija svijeca do zore nije gorilla pa nece ni tvoja.

Ilija

12.05.2017. 22:27

Tanka je granica izmedju snova i kosmara kao sto rece Dacic, ali ja bi dopdala i zatvorskog odela.

ziko

12.05.2017. 22:57

Predlažem ti praktično rešenje dođi u Niš pa ćemo te ustoličiti u zatvoru i doboćeš sve počasti i lično samo tvoju ćeliju bez sustanara.

DekiPR

12.05.2017. 23:03

A šta mu teško da priča gluposti i proverava dokle može da nateže situaciju?

Moskva

13.05.2017. 00:10

Pa Srbija mu je obecala Nis-Drac, on samo ocekuje obecanje da se ispuni. NATO-u se zuri, mora cela trasa Auto-puta da bude pod njihovom kontrolom. Zato se Rusi ne uklapaju u tu pricu i ne dobijaju status diplomatski u Nisu. Mozda bi ga i dobili, al za beogradski pasaluk.

Крле78

13.05.2017. 01:31

Ма дајте. Ово да није тужно било би смешно. С којим становништвом он да заузме било шта? Било који озбиљнији човек кад провери колико Албанаца има схвати колико је то нереално. Боље они да се брину да 11 милиона Грка из Грчке не заузме Северни Епир који је сад у Албанији, пошто се рачуна да Грка има 300-600.000 од 2,5 милиона становника Албаније и да додамо још једно 60.000 Срба који данас још увек тамо живе. Па на КиМ их има једва 1,2 милиона. Приштина као највећи град има 150.000 становника.

Bole

13.05.2017. 06:48

Ovo što Haradinaj, Tači i ostali pričaju nije nimalo bezazleno. Šiptari znaju da pregovorima neće dobiti to što žele, zato provociraju ne bi li Srbi povukli pogrešan potez , kako bi došlo do rata, a za to naravno, svet opet okrivio Srbe. Šiptari su fanatici, oni su rođenii da bi ratovali i stvorili veliku Albaniju.

Branimo se cutnjom

13.05.2017. 10:57

U ovom Zapadno Balkanskom trileru, pobedjuju oni koji poznaju istinu a nisu zlotvori.

Anastas Jovanovic

14.05.2017. 01:44

Ovaj je izasao posle tri meseca programiranja u Francuskoj a za racun nekoga ko bi profitirao iz konflikta. Ako se on i slicni ekstremisti na vreme onemoguce pravnim zakonskim i drugim sredstvima svesne i savremene drzave, nece doci do stetnog i pogubnog sukoba naroda. NIjednom narodu u nijednoj zemlji nije do rata, nego rat prave ekstremisti i provokatori koje napredne zemlje na vreme preduprede. Kao sto je nekad Spegelj pretio i nabavljao oruzje, da ga je JNA na vreme sprecila ne bi bilo rata!