Petak, 12.05.2017.

14:36

Stefanović se sastao sa koordinatorom UN

Potpredsednik Vlade Nebojša Stefanović razgovarao je sa stalnim koordinatorom tima UN i stalnim predstavnikom UNDP u Srbiji Karlom Robin Herši.

Izvor: Tanjug

Stefanović se sastao sa koordinatorom UN
Foto: Tanjug, arhiva

Osvrnuvši se na dobru i obimnu saradnju Ministarstva unutrašnjih poslova i agencija UN, Stefanović je posebno istakao akciju legalizacije oružja i uništavanja predatog i oduzetog oružja, koje se tokom više godina uspešno odvijala u saradnji sa UNDP, navodi se u saopštenju Ministarstva.

Ujedinjene nacije, kako je naveo ministar, pomogle su MUP-u da odgovori na izazove migrantske krize, a pravovremno su pružile i pomoći Srbiji nakon katastrofalnih poplava koje su pre tri godine zadesile našu zemljum, dodao je on.

Herši je naglasila da izuzetno ceni doprinos MUP-a međunarodnim mirovnim operacija u svetu i istakla spremnost UN da pomognu našem Ministarstvu u izgradnji i jačanju bezbednog društva.

Stefanović je upoznao stalnog koordinatora tima UN da MUP sprovodi niz preventivnih aktivnosti sa decom školskog uzrasta u cilju njihove zaštite i bezbednosti i istakao da u pogledu ovih edukativnih progama postoji prostora za unapredjenje saradnje.

Stefanović je izdvojio obuke o ponašanju u rizičnim situacijama i prirodnim katastrofama, edukacije o opasnosti od upotrebe droga, trgovine ljudima, opasnostima na internetu, oružja i bezbednost u saobraćaju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Totalni raspad: Ljudi beže iz Ukrajine

U Lavovoskoj oblasti u Ukrajini na granici sa Poljskom, nastao je pravi kolaps usled saobraćajnih gužva koje čine stotine automobila, prenosi TV kanal Obsšćestvenoe, pozivajući se na predstavnicu lokalnog pograničnog odreda Aleksandru Kučkovsku.

19:58

17.5.2024.

1 d

Podeli: