Upao u kuću, pa ubio komšije na spavanju

B. DABIĆ

05. 05. 2017. u 13:59

U Šušnju kod Bara penzionisani policajac usmrtio bračni par Kalezić. Za ubistvo Dušana (64) i Bosiljke (52) osumnjičen Uroš Jegdić

Упао у кућу, па убио комшије на спавању

Kuća u kojoj se desilo ubistvo / Foto: A. Baković

BRAČNI par Kalezić, Dušan (64) i Bosiljka (52), ubijeni su danas ujutro oko 6.30 u porodičnoj kući u barskom naselju Šušanj. Prema saznanjima "Novosti", za dvostruko ubistvo osumnjičen je njihov komšija, penzionisani policajac Uroš Jegdić (55). On je uhapšen na drugom kraju naselja, nekoliko sati posle ubistva Kalezića. Tokom hapšenja, policajci su uočili da Jegdić ima tragove na vratu, što bi moglo da ukaže na pokušaj samoubistva.

Motiv dvostrukog ubistva, zasada se nagađa, a komšije pričaju da se Jegdić poslednjih dana ponašao "neuobičajeno" i "pomalo čudno". Navodno, Kalezići i Jegdić su imali sukob oko parkinga. Osumnjičeni je nedavno imao ozbiljan operativni zahvat. U momentu kada je počinjeno dvostruko ubistvo, u kući Kalezića, na spratu iznad, spavao je njihov sin Lazar. Nezvanično saznajemo da je on čuo pucnje koji su ga probudili iz sna, ali nije slutio kakva se drama dešava u stanu njegovih roditelja.

Kuće Kalezića i Jegdića su u istoj ulici, udaljene nepunih pedesetak metara. Prema nezvaničnim saznanjima "Novosti", Jegdić je nasilno ušao u kuću Kalezića, tako što je razbio staklo na prozoru. Iz izvora bliskih istrazi, saznajemo da je komšije ubio dok su spavali. Pištolj iz koga je penzionisani policajac počinio dvostruko ubistvo, pronađen je nedaleko od mesta tragedije.

Komšije iz obližnjih kuća tvrde da nisu čuli hice iz vatrenog oružja.

- Pucnje nisam čula. Da se nešto desilo shvatila sam kad čula vrisku iz susedne kuće. Zle slutnje potvrdili su sirene hitne pomoći i policije - ispričala nam je meštanka, ne želeći da joj pominjemo ime. - Obe porodice su bili dobre komšije, a Kalezići divni ljudi. Ne znam šta je mogao biti uzrok ovakvoj velikoj tragediji.

Jedna od komšinica koja je oko 7 sati išla na posao, na ulici je uočila razbacan veš, što je kaže bilo čudno. Ništa drugo niti je čula, niti videla.

Žitelji ovog naselja ističu da je porodica Kalezić radna, poštena te da su harmonično živeli sa komšilukom. Iz Uprave policije su u zvaničnom saopštenju potvrdili da se u Baru dogodilo dvostruko ubistvo i da je uhapšen osumnjičeni.

U saopštenju se navodi da je osumljikčeni U. J. (55) iz Bara lišen slobode u 10.30 i da je posle izvršenja krivičnog dela bio u bekstvu.

Policajci koji su nekada radili sa Jegdićem sa nevericom su komentarisali tragediju. Ističu da je Jegdić bio odgovoran i korektan kolega u službi.


MOTIV NEPOZNAT

- TOKOM uviđaja sa lica mesta biće izuzeti određeni tragovi radi veštačenja. Izvršilac ovog dela će biti priveden uz krivičnu prijavu višem tužiocu u Podgorici. Zasada se ne mogu izjasniti o motivima izvršenja ovog dela - kazao je posle uviđaja viši tužilac Željko Tomković i naložio obdukciju.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije