Automobili

Petak, 05.05.2017.

09:42

VW ponovo prodaje dizelaše u SAD

Volkswagenova vozila sa dizel motorima od aprila su ponovo dostupna na tržištu Sjedinjenih Država, prvi put posle dizel afere iz septembra 2015.

Izvor: B92

VW ponovo prodaje dizelaše u SAD

Kako je saopštila ta kompanija, na modelima koji se nalaze u ponudi izvršene su prepravke koje se tiču emisija štetnih gasova, a koje su odobrile američke vlasti. Volkswagen je naveo da su u aprilu dizelaši činili 12% (3.196 automobila) od ukupne prodaje vozila ovog proizvođača u SAD.

Nemačka kompanija ranije je saopštila da će uprkos aferi nastaviti da prodaje postojeće modele sa dizel motorima u toj zemlji, ali da u budućnosti ne planira da lansira nove dizelaše u SAD. Umesto toga, fokusiraće se na razvoj svog programa električnih automobila koji će se u prodaji naći 2020. godine.

Podsećamo, VW je 2015. povukao iz prodaje u Sjedinjenim Državama sve automobile opremljene spornim dizel motorima nakon skandala sa lažiranjem testova emisije izduvnih gasova.

Pročitajte još: Kako VW pokušava da rasproda sporne dizelaše u SAD

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

53 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: