"Smena vlasti označila kraj dominacije Partizana“

Trofejni srpski trener Dušan Ivković bio je gost lista “Nedeljnik“ gde je pričao o mnogim košarkaškim problemima u Srbiji i klubu Partizan.

Izvor: PT

Četvrtak, 04.05.2017.

16:50

Starsport

Jedan od najtrofejnih trenera Evrope u penziji se nalazi od leta 2016. godine, kada je posle dve sezone napustio turski Anadolu Efes.

U karijeri je bio šef stručnog štaba u mnogim klubovima širom Starog kontinenta, a pored pregršt osvojenih klupskih titula, najviše se izdvajaju dve Evrolige sa Olimpijakosom 1997. i 2012. godine.

Bivši selektor reprezentacije Srbije pričao je o Partizana i Dušku Vujoševiću, koji je kako kaže – vanserijski trener.

Duško Vujošević je zaista bio jedini opozicionar u zemlji. Dule je sa jedne strane hrabar čovek i vanserijski trener, ali isto treba gledati objektivno – dok su na vlasti bili demokrate i Telekom je bio glavni sponzor Partizana. Promenila se vlast i promenili su se odnosi. Kada je došlo do smene vlasti, došao je kraj dominaciji Partizana”, rekao je za “Nedeljnik” Ivković.

Ivković je govorio i o problemu srpske lige, koja je u Evropi jedna od najlošijih i da je nekim igračim san da igraju po Bugarskoj, Ruminiji ili Makedoniji.

Da bi košarka održala kontinuitet, nama je potrebna jaka liga. Prošle i pretprošle godine nama je otišlo tridesetak najtalentovanijih igrača – što u Evropu, što van nje – starosti od 13 do 16 godina. A nije reč o tome da odlaze negde gde će bolje da uče košarku, nego tamo gde će njihove porodice da žive bolje. Nekada je u ova zemlja u vreme komunizma imala najjaču ligu u Evropi. Mislim da ne postoji nijedna koja je slabija. Sada je našim igračima san da igraju po Bugarskoj, Ruminiji ili Makedoniji gde se potucaju za mizeran novac”, kazao je Duda.

Dvostruki šampion Evrolige sa Olimpijakosom pričao je i o svojim angažmanina, i o tome kako ni u jednom klubu nije ostajao više od tri sezone.

Možda mi je zasmetalo što nisam radio u nekom italijanskom ili španskom klubu. Ja sam 2002. godine bio vrlo blizu da potpišem ugovor sa Denverom. Menadžeri su mi govorili da je gotovo ali sam tada otišao u CSKA. Tokom tri godine trener napravi sistem i to da neke rezultate. Posle mog rada su uvek ostajali stabilni temelji. Dođe vreme kada trener treba da ode, jer upozna i druge stvari koje se tiču same organizacije”, rekao je Ivković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

189 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

10 h

Podeli: