Babić u Koridorima, Vuković u Resavici

E. V. N.

04. 05. 2017. u 13:17

Vlada Srbije imenovala vršioce dužnosti direktora dva strateška javna preduzeća. Imenovanjem Marka Vukovića, rudarima u "Resavici" produženi ugovori

Бабић у Коридорима, Вуковић у Ресавици

Zoran Babić Foto P. Mitić

OKO 400 rudara, koji od 30. aprila nisu mogli da siđu u jame JP PEU "Resavica", jer im je istekao ugovor o radu, od petka su na svojim radnim mestima. Rešenja im je u četvrtak potpisao rudarski inženjer Marko Vuković, koga je Vlada Republike Srbije na sednici imenovala za v.d. direktora kompanije "Resavica". To nije jedino kadrovsko rešenje izglasano u četvrtak na sednici Vlade. Pojačanje stiže u "Koridore Srbije". Za vršioca dužnosti direktora imenovan je Zoran Babić.

Imenovanje čelnika "Resavice" bio je preduslov da se produži ugovor za 400 rudara. Prethodni im je istekao u petak, a novi nije imao ko da parafira.

- Rudarima je ugovor produžen na četiri meseca, ali oni su za nas stalno zaposleni. Ovih nekoliko dana ćemo nekako da premostimo kako ne bismo imali prekid radnog odnosa - ocenjuje predsednik Sindikata "Rembasa" Miloš Vesić. - Izbor Vukovića za v.d. direktora je dobro rešenje ne samo zbog toga što je prvi čovek postao neko ko radi u kompaniji, već i zbog toga što je Vuković rudarski inženjer. On je bio direktor rudnika "Rembas", ali je smenjen, pa je bio zadužen za investicije.

Visoki funkcioner Srpske napredne stranke Zoran Babić prijavio se u februaru na konkurs za mesto direktora "Koridora Srbije", ali je u četvrtak i pre okončanja izbora imenovan za vršioca dužnosti. Niko od nadležnih nije želeo da komentariše zbog čega je Dmitar Đurović baš sada smenjen, iako mu je mandat istekao još u oktobru i zašto je postavljen v.d. direktora "Koridora", kada se postupak za izbor prvog čoveka ovog preduzeća privodi kraju.

Zoran Babić je rođen 1971. godine u Vrnjačkoj Banji, a 1996. godine je diplomirao na Mašinskom fakultetu u Beogradu. Bio je direktor marketinga PP "ZM produkt" iz Vrnjačke Banje, direktor razvoja zajedničkih službi "Prva petoletka" Trstenik, radio je i u JP "Beli izvor" u Vrnjačkoj Banji. Od avgusta do decembra 2008. bio je član Privremenog organa opštine Vrnjačka Banja. Od 2008. do 2016. godine je bio narodni poslanik i šef poslaničke grupe SNS.

Marko Vuković,foto Z.Gligorijević,Resavica foto I.Marinković

Ostanak u fotelji direktora "Koridora" i posle javnog konkursa Babiću bi mogla da pomuti činjenica da nema tri godine radnog iskustva na poslovima koji su povezani sa delatnošću javnog preduzeća "Koridori Srbije", što je jedan od uslova za izbor.

TRAŽE SE JOŠ 23 RUKOVODIOCA

VLADINA komisija trenutno bira rukovodioce 23 javna preduzeća u Srbiji. To su firme - Nacionalni parkovi Tara, Đerdap, Kopaonik, Državna lutrija Srbije, "Transnafta", "Putevi Srbije", "Koridori Srbije", JP "Emisiona tehnika i veze", Nuklearni objekti Srbije, "Skloništa", JP "Stara planina", Rezervat Uvac, JP za razvoj i unapređenje informisanja putem elektronskih medija na srpskom jeziku u AP Kosovo i Metohija - Mreža most. Preduzeća koja treba da dobiju direktore na javnom konkursu su i Park priroda Mokra Gora, "Srbijavode", "Skijališta" Srbije, "Pošta Srbije", Elektromreža Srbije, "Srbijagas", EPS, "Srbijašume", "Resavica" i SDPR.

PREKO V. D. DO FOTELjE

VLADA je imenovala dva vršioca dužnosti, a u međuvremenu još traju konkursi za izbor generalnih direktora ovih javnih preduzeća. U oba slučaja, "Resavice" i "Koridora", među kandidatima za prve ljude kompanija su upravo i imenovani vršioci dužnosti. Za "Resavicu" se prijavilo desetak ljudi, a za "Koridore" svega četvoro.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (48)

Vladimir

04.05.2017. 13:23

Nagrada za vernost je konacno stigla.Doslo je i njegovih 5 minuta da se obogati i uz njega sitniji politicki napredni kadrovi koje ce zaposliti na mestima savetnika i sekretara i slicno.Ipak se politicki rad na kraju visetruko isplati.

Sasa

04.05.2017. 13:33

''Strucnost pre politike''. Nema nam pomoci ljudi. Gore od bilo koje posasti. Autodestrukcija do nestajanja naroda. Ili nestati ili velika terazijska cistka ili iseljavanje.

Деки

04.05.2017. 13:56

Добро да није изабран за министра ваздуплоховства... Инжерењ Бабић.

Vuk

04.05.2017. 14:22

Najbolji mogući izbor! ''Vazduplohovi'' će leteti koridorima! Mala šala, Babić je veliki stručnjak i siguran sam da će svoj posao obavljati krajnje stručno i da će koridor 10 konačno biti gotov što će mnogo značiti našoj državi u ekonomskom smislu.

Hajduk Veljko

04.05.2017. 14:24

Dobro je sto ispunjavaju obecanja,da ce biti konkursi za zaposljavanje.I da vise nece biti partijskog zaposljavanja.Cestitam Srbijo,za ro si glasala!

Drako

04.05.2017. 14:34

Pa sta bi sa onim strucni i kvalitetni kadrovi ce voditi javna preduzeca koja ce izabrati "nezavisna komisija" a ne stranacki poslusnici i ulagaci?

sony

04.05.2017. 14:45

Bio je vec direktor u najvecoj saobracajnoj firmi,srozao je do dna,da je vise nema pomoci...vazduplohoovom po autoputu...samo napreDno!

Ботивоје Сендвичић

04.05.2017. 14:54

Добар избор. Још брже, јаче и боље ћемо напредовати.

* КОМЕНТАР *

04.05.2017. 15:01

Лееелеееее лееелеееее ... кууукууууу ... !!! :D :D :D :D :D

Miki - Zg

06.05.2017. 08:50

@* КОМЕНТАР * - Zašto lelečeš i kukumačeš ? Čovjek je mašinski inženjer i bio je dobar student .Nije veličina omalovažavati ili voditi neke sprdnje ,educirajte se malo ,i radite na sebi ?

Рашо

23.05.2017. 07:49

@* КОМЕНТАР * - Мики, порадите мало на правопису кад смо већ код образовања (тако се на српском каже едукација)!!

2 gr mozga

05.05.2017. 08:21

Sad je jasno zašto je Babić već duže vreme neangažovan. Vučić mu dao vreme da položi "C" kategoriju, jer to je uslov da budeš direktor Koridora Srbije. Svakako to mu je bilo lakše nego da ispuni uslov za direktora aerodroma. Za tu funkciju je trebao da nauči da izgovori vazduhoplov. PS: prosto mi je nejasno kako čovek može da promaši u izgovoru; pokušavao sam da ga imitiram i nisam uspeo, jer tu stvarno moraš da slomiš jezik.

jelena

05.05.2017. 09:13

Vidim opet komentari, zbog greške pri izgovoru jedne rečenice. Ali zato hvala Bogu u Srbiji svi bezgrešni i čisto pišu i gramatički se pravilno izražavaju, to puca samo. Dajte više, pozabavite se malo sami sa sobom i svojim usavršavanjem. Niko nije bezgrešan. Prva ja nisam!

mica

05.05.2017. 09:35

Covek bez mane bez mrlje nevidim zasto bi nesto takvo pljuvali po coveku koji je sa svojim radom i trudom dosao na funkciju.

Najbolja

05.05.2017. 11:23

Ne sumnjam u izbor Vlade Srbije, sve čestitke Babiću na imenovanju direktora "Koridora Srbije".

ana

05.05.2017. 12:18

Babic je zaista pravi covek za ovu funkciju, da nije tako ne bi jednoglasno bio izabran.