Хероина: Путнике на лету Москва-Бангкок спашавала студенткиња медицине

Студенткиња медицине из Москве схватила да је једина стручна особа у авиону који је налетео на „ваздушни џеп“ када су путници задобили вишеструке преломе и убоје и без размишљања кренула да помаже повређенима.

Путницима повређеним у јакој турбуленцији која је захватила авион Аерофлота док се приближавао аеродрому у Бангкоку прву помоћ пружила је студенткиња медицине из Москве. Она је путницима имобилисала повређене делове тела и давала инјекције против болова.

Када је посада авиона сазнала да се у авиону налази девојка која може да помогне дали су јој комплет прве помоћи. Она је одмах рекла да може да да аналгетике у виду инјекције и имобилише повређена места. Пошто је обишла све путнике претпоставила је да је некима сломљена кичма и дала им одговарајуће инструкције. У авиону иначе није било ни једног другог медицинског радника, преносе руски медији.

„Крв је била свуда, на плафону, и рукама којима су путници ударали о плафон. Пошто имам везе са медицином, нисам наравно могла да седим мирно и посматрам шта се догађа", рекла је девојка херој.

„Урадила сам оно што сам могла, пружила прву помоћ, даље је остало да се сачека слетање и хитна помоћ", додала је она.

Како се тврди лекари и спасиоци нису у тренутку слетања авиона били на писти, већ су стигли сат времена касније, иако је званично саопштено да је хитна помоћ чекала путнике.

Раније данас авион руске компаније Аэрофлот који је летео на релацији Москва-Бангкок налетео је на „ваздушни џеп", а у снажној турбуленцији која је захватила летелицу повређена су према последњим информацијама из руских медија 24 руска грађанина и три држављанина Тајланда. Они су у кратком инциденту поизлетали из седишта и задобили повреде различите тежине, углавном преломе и убоје.

Како напомиње портал Взгляд реч је о феномену који уређаји не могу раније да региструју и на њега упозоре. 

Авион руске компание Аэрофлот Boeing 777 који је наишао на зону снажне турбуленције приближавајући се аеродрому у Бангкоку, 20 минута пре слетања, успешно је приземљен само захваљујући координираном деловању посаде, изјавио је касније капетан Александар Рузов, пренела је агенција Тасс.

Како је он рекао, турбуленција није трајала дуже од 15 секунди, а потом је захваљујући зналачком деловању посаде летелица враћена на путању потребну за слетање.

 

Текстови Russia Beyond су слободни за преузимање. Бићемо вам захвални ако их будете објављивали са линком који води на оригинални текст, односно на нашу страницу. Хвала!

Наш сајт користи „колачиће“ („cookies“). Притисните овде да сазнате више о томе.

Прихватити коришћење „колачића“