NOVOSTI UŽIVO IZBORI 2024 SA LICA MESTA

Zaev kroz suze: Planirali da me ubiju; Gruevski: Da je neko hteo da ga ubije uradio bi to!

Tanjug

28. 04. 2017. u 15:25

Predsednik opozicione SDSM Zoran Zaev ocenio je da su poslednji događaji u Sobranju bili pokušaj ubistva sa predumišljajem, planiran u dogovoru i koordinaciji sa policijskim strukturama

Заев кроз сузе: Планирали да ме убију; Груевски: Да је неко хтео да га убије урадио би то!

Foto: YouTube

Predsednik opozicione SDSM Zoran Zaev ocenio je da su poslednji događaji u Sobranju bili pokušaj ubistva sa predumišljajem, planiran u dogovoru i koordinaciji sa policijskim strukturama.

Zaev je na konferenciji za novinare pozvao građane da ostanu mirni i prisebni, a zaposlenicima u državnim institucijama da deluju u skladu sa zakonima zemlje.

"SAD, EU i međunarodna zajednica vidi da smo ''motor'' od obnove demokratije u zemlji. Juče je bio planiran pokušaj ubistva", rekao je Zaev, koji je tokom konferencije i zaplakao.

On je najavio da će nakon izbora predsednika Sobranja politički proces biti nastavljen izborom nove makedonske vlade, koju, kako je rekao, svi očekuju.

On je čestitao Talatu Džeferiju na izboru, a lidera VMRO-DPMNE i bivšeg premijera Nikolu Gruevskog, predsedavajućeg parlamenta Trajka Veljanoskog, zvaničnika MUP-a Čavkov Mitka i predsednika Đorđa Ivanova i njihove saradnike optužio da su odgovorni za noćašnje nasilje.

"Juče je bio test za građane i Makedoniju, poručio je Zaev.

Inače, kako je ranije saopšteno iz SDSM, Zaev se neće odazvati pozivu predsednika Ivanova na sastanak svih lidera političkih partija na kojem bi se razmatrale mogućnosti za izlazak iz najdublje krize u kojoj se, kako se ocenjuje, Makedonija našla u svojoj istoriji.

GRUEVSKI: IZJAVA APSURDNA, DA U HTELI DA GA UBIJU URADILI BI TO

Lider VMRO-DMPNE Nikola Gruevski rekao je da je uvek bio uz narod kad god je bilo teško za Makedoniju, prenosi Pink pozivajući se na televiziju Telma.

"Nigde nisam pobegao, uvek sam bio tu u teškim trenucima za Makedoniju. Tako je bilo i za vreme poplava i za vreme napada u Kumanovu", poručio je on.

Komentarišući izjavu Zorana Zaeva da su događaji u Sobranju bili pokušaj ubistva sa predumišljajem, Gruevski kaže da ako je neko hteo da ubije Zaeva, mogao je to da uradi, jer se na pet metara od njega nalazilo sto ljudi - neko je mogao da izvadi pištolj i ubije ga.

On je u emisji Top tema na TV Telma rekao da je protiv nasilja, ali da je apsurdna izjava Zaeva da su oni koji su ušli u Sobranje nameravali da ga ubiju.



Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (19)

gandra

28.04.2017. 20:03

@D.Morrissey - bas tako - kao bi tek kukao da su ga stvarno ubili - no - bice dana za megdana

Ranka

28.04.2017. 16:14

Svi oko njega sa čalmama i flasterima, a on ko Šojić među njima. Još samo da izjavi da su pokušali da ga truju s nepoznatu supstancu. Komedija.

Dusan BG

28.04.2017. 17:28

Као неко македонског порекла, упорно тврдим да је Македонија погрешила што се одвојила од Србије. Америка и НАТО су им 1991. напунили главу како их они воле, како ће они да их штите, а мала, сиромашна, непросвећена и војно ништавна Македонија је поверовала у све бајке. Убрзо се испоставило да Америка и НАТО раде против њих, у корист стварања Велике Албаније. Да смо остали заједно и уз Русију, било би нам свима лакше, држали бисмо се као свој са својим. Овако не знам шта више да кажем.

Momcilovic Desimir

28.04.2017. 18:09

Važnija vlast nego drzava i sa crnim djavolom samo da osvoji vlast domaći izdajnik

100%

28.04.2017. 21:23

@Srba - Браво, све је ПРЕСЛИКАНО. Шојић је најавио да ће их тужити за плагијат.

Petar XXL

28.04.2017. 20:04

Pokusaj ubistva sa predumisljajem !!! E bas ovi Makedonci nemaju pojma, pokusali atentat sa trpodom. Atentat se ne vrsi sa stendom za kamere.

Перагеније

28.04.2017. 20:59

У чему је разлика СаЈева и Јанковића - и један и други, ЈАВНО, иду по ноте у неке "центре моћи". Радуловић инсистира и на недавно откривеном скандалу "сексуалног образовања" за основце.

VASKE

28.04.2017. 22:21

Kamo sreće da su te bolje propustili kroz ruke, obzirom da ti ne želiš da vidiš da Makedoniju polako guras u ruke albancima.

Nije nego

28.04.2017. 23:16

Sa tvojim "odlaskom''mir na balkanu bi uplovio polako,kao prvi jutarnji zraci sunca.

Šumadinac pali topa!

28.04.2017. 23:42

Onoga trenutka kada Pašić nije dao Bugarima levo od Vardara, počinje naša nesreća. Sve što nam se dogodilo u 20. veku je zbog Makedonije, tako da me ne zanima šta se dešava u toj banditskoj tvorevini.

Šumadinac pali topa!

28.04.2017. 23:42

Onoga trenutka kada Pašić nije dao Bugarima levo od Vardara, počinje naša nesreća. Sve što nam se dogodilo u 20. veku je zbog Makedonije, tako da me ne zanima šta se dešava u toj banditskoj tvorevini.