28. april  2017. 11.05  | Izvor: RTV

Sadržajan praznični odmor u Vrnjačkoj Banji

VRNJAČKA BANJA -

Zahvaljujući tome što će za prvomajski praznik biti produženi vikend, u Vrnjačkoj Banji se očekuje veliki broj gostiju.

"Vrnjačka Banja je omiljena destinacija u vreme prvomajskih praznika, i prema procenama prodajnih službi očekuje se preko 15.000 gostiju, i mi smo za njih pripremili razna dešavanja da bi im boravak učinili što sadržajnijim" kaže Goran Karavesović iz Turističko informativnog centra Vrnjačke Banje.

Tih dana posetioci će uživati u sajmu cveća, suvenira i starih zanata na vrnjačkoj promenadi (30.04.-04.05), u diskoteci "Podrum" će biti organizovan zabavni program (1-3. maj) gde će pored klupskih bendova nastupiti i Željko Vasić, a tu je i prvomajski hiking do planine Goč.

Ono što se posebno izdvaja je prvomajska šetnja ( HIKING ) do planine Goč, koja počinje u 8 časova, a završava se oko 12 časova. Staza je srednje naporna, dužine oko 10 km, a obezbeđena je vodička i medicinska služba.

Učesnici se penju na oko 1.000 metara nadmorske visine do lovačkog doma gde ih čeka organizovan ručak, a oko 16 časova organizovan je autobuski povratak u Vrnjačku Banju.

"Ovo će postati tradicionalna manifestacija u organizaciji Turističke organizacije VB i planinarskog kluba Goč, na učesnicima je samo da ponesu dobro raspoloženje, a za ostalo ćemo se mi pobrinuti", izjavio je Goran Karavesović.

Inače, Goč je poznato planinsko odmaralište sa velikim brojem ribnjaka sa svežom planinskom pastrmkom (1kg- 800-1.000 dinara) koja se može spremiti na licu mesta u etno ambijentu.

Tu je i jezero odakle vrnjčani piju vodu, a naravno treba pomenuti i žičaru, pa restorane i kafane u kojima se možete okrepiti. Cene smestaja na Goču su od 1.100,oo dinara pun pansion u odmaralištu Cvetna dolina do 2.200 dinara Horizont.

Tagovi
Srodne vesti