Albanski poslanik teško ranjen; Albanci na društvenim mrežama: Ako umre, dobićete građanski rat

Novosti online

27. 04. 2017. u 23:39

Makedonski mediji pišu da je razjarena gomila u napadu koristila stolice i tvrde predmete, a na fotografijama koje kruže društvenim mrežama vidi se poslanik Sela kako leži na podu Sobranja

Албански посланик тешко рањен; Албанци на друштвеним мрежама: Ако умре, добићете грађански рат

Foto: Radio MOF

Lider Alijanse za Albance Zijadin Sela najteže je povređen kada su demonstranti u četvrtak uveče upali u zgradu makedonskog parlamenta nakon što su socijaldemokrati i albanske stranke glasali za izbor Talata Xaferija, etničkog Albanca iz Demokratske unije Albanaca, za novog predsednika Sobranja, piše Aljazeera Balkans.

Makedonski mediji pišu da je razjarena gomila u napadu koristila stolice i tvrde predmete, a na fotografijama koje kruže društvenim mrežama vidi se  Sela kako leži na podu Sobranja krvave glave.

Pojavile su se informacije da se Sela bori za život, no kasnije je stigla vest da je teže povređen, ali izvan životne opasnosti. I dok jedni upućuju poruke želja za brzim oporavkom, drugi su na društvenim mrežama zapretili su državnim udarom ako albanski zastupnik slučajno premine zbog povreda.

- Očekujemo građanski rat ukoliko Sela umre, objavio je jedan korisnik Tvitera a na albanskom, a među komentarima stoji i da su u vreme napada na Selu ‘makedonski fašisti uzvikivali 'prokleti Albanci'’, piše Aljazeera Balkans.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (18)

ненад

28.04.2017. 00:06

па сада ће шиптари и да га рокну да изазвали рат,само се сетимо Рачка!

Станија

28.04.2017. 09:25

@ненад - Шиптари се баш осилили. Прете свима редом. Западни судови ослобађају њихове највеће зликовце, нико им ништа не може. Ипак, видећемо какав ће бити наставак Балканске хронике...

Razum

28.04.2017. 01:46

@Nenad - Ajde? Crna Gora vam je promakla pre 25 godina pa bi da i tamo obavite? U NATO ulazi za koju nedelju, junace. Ajde udri.

Kibo

28.04.2017. 02:32

@Nenad - Crna gora je etnicki podjeljena a takve drzave se raspadaju preko noci I nikakvi Natoi ne pomazu sto se vidi iz primjera Turske sa Kurdima....

Milan

28.04.2017. 06:23

@Nenad - Ma i vas će, izdajice pravoslavlja, stići ako ništa drugo onda albanizacija putem nataliteta. Nećete se više zvati Crna Gora,. Ko vam je kriv. Samo tad kad budete bježali treba zatvoriti granice prema Srbiji i Srskoj.Bježite onda u more i Natić paktić.

Pravednik

28.04.2017. 00:51

Račun stigao na naplatu. Ostavimo se patetike, makedonci kao narod su krivi za ovo, nisu reagovali kada su njihovi političari priznali Kosovo, a uopšte nisu morali. Stiglo je proleće, Albanci kreću.

Раде

28.04.2017. 11:12

@Pravednik - Нажалост али у праву си, када се признали Космет ником ништа....е сад је маца дошла на вратанца. Заев нека добро размисли како ће даље, овога се није надао. Нека запамти како је са разбијеном главом а следећи пут ће можда и горе проћи....македонцима је до врх главе!

Nebojsa007

28.04.2017. 00:56

Bravo makedonci. Ne dozvolite da vas politicari rasparcaju i uniste kao sto je Srbiju unistio DOS

Alex vrnjacki

28.04.2017. 07:21

Šiptari su rak rana regiona i sredstvo velikih za stvaranje i održavanje kriza...Mi smo u oktobru 98 ih smirili, ali onda dođe Holbruk i nakon toga se desi Račak....sredstvo zla i čisto zlo. I kako napredovati sa takvima oko sebe?

Dragan

28.04.2017. 10:32

Koje su nacionalnosti oni sa "žutom patkom"? Ne bi me čudilo da su većina šiptari naseljeni u Beogradu.