Tramp: U NAFTA smo, sve dok je fer

Američki predsednik Donald Tramp kaže da su lideri Kanade i Meksika pozvali SAD da ostane partner u okviru NAFTA sporazuma i da se on saglasio.

Srbija

Izvor: B92

Četvrtak, 27.04.2017.

14:36

Tramp: U NAFTA smo, sve dok je fer
(Foto: Getty images)

Tramp je na svom nalogu na Tviteru napisao da su odnosi SAD, Meksika i Kanade veoma dobri i da je dogovor vrlo moguć.

Predsednik Meksika i premijer Kanade pozvali su ga, kako je naveo, da pregovaraju o sporazumu umesto da ga raskine, što je on i prihvatio.

Tramp je, međutim, dodao da ako ne bude postignut "fer dogovor za sve", onda će okončati sporazum NAFTA.

Bela kuća je prethodnog dana saopštila da je Tramp rekao meksičkim i kanadskim liderima da se SAD za sada neće povući iz NAFTA, jednog od najvećih trgovinskih saveza.

Tramp je tokom predsedničke kampanje stalno kritikovao sporazum, ocenjujući da je loš za SAD i obećavao da će ga raskinuti ako bude izabran. Zvaničnici Bele kuće su rekli i da Tramp i njegovi savetnici razmatraju donošenje izvršne naredbe o povlačenju iz sporazuma.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

1 d

Podeli: