Ako je već tako, onda se potrudite da izbegnete grešku koju većina tada napravi - nemojte beli slatki prah da zamenite veštačkim zaslađivačima.
Istina je da oni nisu kalorični, međutim, nisu ni preporučljivi za zdravlje i energiju. Studija objavljena u časopisu "Priroda" pokazala je da zaslađivači mogu da naruše ravnotežu bakterija u želucu, koja dovodi do pojačane potrebe za fruktozom, što nije dobro.
Zato nutricionista Bruk Alpert savetuje da ih izbacite i da umesto njih u kafu i čaj ubacite malo cimeta, rogača ili kakaoa, pošto su zdravi, ubrzavaju metabolizam i podstiču energiju, a pritom svakom napitku poboljšavaju ukus.
Izvor:
novosti.rs
Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja,
stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.
Komentari 2
Pogledaj komentare