RAFAEL NADAL U ČUDU: Teniski teren u Španiji dobio ime po Endiju Mareju
Foto: AP

UOBIČAJENA PRAKSA?

RAFAEL NADAL U ČUDU: Teniski teren u Španiji dobio ime po Endiju Mareju

Tenis -

Jedan teniski teren u Španiji dobio je ime po najboljem teniseru sveta Britancu Endiju Mareju.

Teniska akademija Emilio Sančez Vikario, jedna od prestižnih u toj zemlji, u kojoj postoji od 1998, a čiji su članovi, bili i Grigor Dimitrov, Svetlana Kuznjecova, Danijela Hantuhova i mnogi drugi, odlučila je da jedan njihov teren nosi ime po Britancu.To, međutim, ne treba da čudi, jer je lider ATP liste, Marej, u ovoj akademiji proveo deo svog teniskog razvoja."Tamo sam proživeo neke od najlepših godina mog života. Neverovatna sećanja imam na to mesto. Tu sam prvi put boravio negde sam duže vreme, shvatao šta sloboda, zapravo, znači", rekao je Marej.Centralni teren u Barseloni, na kome se i održava turnir ATP 500 serije, nazvan je po Rafaelu Nadalu.

Rafael Nadal se plasirao u osminu finala turnira u Barseloni, pošto je danas pobedio Rožerija Durta da Silvu iz Brazila sa ubedljivih 6:1, 6:2. Meč Nadala i Silve, petog i 69. tenisera sveta, trajao je sat i 16 minuta. Španac će u osmini finala igrati protiv južnoafrikanca Kevina Andersona.

U osminu finala turnira u Barseloni danas su se plasirali i Endi Marej, David Gofan, Felisijano Lopes i Orasio Sebaljos.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track