Obezbeđenje Skupštine zabranilo ulaz asistentu poslanice koja je u kolicima

Pokret Dosta je bilo saopštio je da je obezbedjenje Skupštine Srbije zabranilo ulaz u zgradu asistentu njihove poslanice Ljupke Mihajlovske, koja je u invalidskim kolicima.
Obezbedjenje je objasnilo da je asistent zadržan zbog novih mera bezbednosti koje je predsednica Skupštine Maja Gojković uvela prošlog četvrtka, naveo je DJB. Pokret je dodao da diskriminacija poslanice Dosta je bilo nije novost, ali je ocenio da je uskraćivanje personalnog asistenta "skandal i pokazatelj osionosti i nezakonitog ponašanja Maje Gojković".
 
DJB navodi da je asistent plaćen iz budžeta Skupštine jer bez njega poslanica ne može da radi i da je zato potpuno besmisleno i nezamislivo da ga obezbedjenje Skupštine ne pusti. Uz to je DJB naveo i da je Ljupki Mihajlovskoj odbijen zahtev da delegacija Univerziteta Erazmus iz Belgije bude njen gost u Skupštini Srbije 28. aprila.
 
"Zahtev Mihajlovske upućen Grupi za edukaciju odbijen je usmeno, a pisano obrazloženje koje je zatražila od Svetislave Bulajić, generalne sekretarke Skupštine, nije dobila, takodje bez obrazloženja", piše u saopštenju.
 
DJB ukazuje da je Maja Gojković uvela u Skupštinu nove procedure bezbednosti koje nikakvim pravilnikom nisu predvidjene.
 
"Ovakvo samovoljno ponašanje nema nikakvog opravdanja i predstavlja teške oblike diskriminacije poslanika, onemogućavanje njihovog poslaničkog i slobodnog političkog delovanja. Predsednica Skupštine mora da prekine samovolju i izvini se svim poslanicima čiji je rad onemogućila prethodnih dana iz samo sebi znanih razloga", navodi se u saopštenju.
  • ggg

    27.04.2017 07:14
    pa smenite je više,
    ne znam kako može uopšte neko da se bavi politikom ko je krivično gonjen
    maja gojković bi trebala da je u zatvoru i da služi kaznu za pljačku koju je uradila zbog autobuske stanice, zar nije dovoljno što su novosađani platili njene malverzacije?
    evo u japanu čovek dao ostavku zbog rečenice a naši političari kradu i ponašaju se bahato i čak ni ne odgovaraju za to a kamoli da se skinu sa položaja i izbace iz fotelja u koje su pustili korenje

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Podmlađivanje vojnog vrha Srbije

Novim postavljenjima i unapređenjima Vojska Srbije (VS) podmladila je komandni kadar i generalski kor, prenosi danas portal Balkanska bezbednosna mreža.