Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:22, 26. 4. 2017.

| Društvo

Pet godina rada Srpsko-ruskog humanitarnog centra u Nišu

Autor:A. S, S. M.Izvor:Južne vesti
srpsko-ruski-foto-S.M
Pet godina postojanja i rada u NišU; foto: S. M.

Poplave, požari i humanitarne katastrofe - šta god da se dešavalo prethodnih pet godina na prostoru Balkana, nije moglo da prođe bez ljudi, mašina i pomoći Srpsko-ruskog humanitarnog centra. 2012. su počeli svoju, kako kažu, isključivo humanitarnu misiju, a najavljuju da će tako i nastaviti uz još bolju saradnju sa institucijama u Srbiji.

Koliko je značajan Centar u Nišu potvrđuje i Predrag Marić, načelnik Sektora za vanredne situacije MUP-a Srbije.

Centar pruža veliku podršku Sektoru za vanredne situacije, pre svega zbog protoka informacija i mogućnosti dobijanja pomoći veoma brzo - rekao je Marić.

srpsko-ruski2-foto-S.M Vulin najavio dalju saradnju; foto; S. M.Obeležavanju petogodišnjice prisustvovali su i čelnici grada, kao i ministar Aleksandar Vulin koji je rekao da je Centar posebno pomogao u vreme poplava 2014. godine, kao i za vreme migrantske krize.

Kada god je teško, svi zovu Srpsko-rusko humanitarni centar. Kada su mirna vremena, onda se o Centru pričaju laži, priča se u različitim zemljama kako je sve, samo nije humanitarni - rekao je Vulin.

Republika Srbija je, kako je rekao Marić, prošle godine izdvojila novac za kupovinu zgrade u Nišu, u kojoj se Srpsko-ruski humanitarni centar danas nalazi, a Vulin je rekao da će u narednom periodu Ministarstvo rada i Centar unaprediti saradnju u obuci, zdravstva i zašite na radu.

srpsko-ruski21-foto-S.M foto: S. M.Direktor Centra Bojan Glamočija je rekao da su zajedničkim radom, već postignuti odlični rezultati.

Podsetimo, Srpsko-ruski humanitarni centar zvanično je otvoren u Nišu 2012. godine na osnovu Sporazuma koji je potpisan još 2009. godine.

Centar je formiran u cilju podrške razvoja mogućnosti humanitarnog reagovanja na vanredne situacije u Srbiji i u drugim zemljama balkanskog regiona. Do sada su ruski avioni učestvovali u više akcija gašenja požara na Balkanu. Tokom majskih poplava 2014. godine je iz Rusije dopremana pomoć, a značajno je bilo i učešće ruskih spasilaca.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Kostas Gasopulos

    08:52 // 27. 4. 2017.

    Čestitke svima koji rade u ovom Centru sa željom da im se posao ne umnoži jer to će značiti mnogo katastrofičnih situacija na prostoru Balkana. Pre bih poželeo da ovaj Centar razvija onu humaniju stranu obeju država tako da kroz njega prodje mnogo mladih iz Ruske Federacije i Srbije koji se u zajedničkim timovima pripremaju za poziv spasioca u vanrednim situacijama. Timski se bolje radi i upoznaje

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

I? Kvo ce bidne u četvrtak iznad Univerzitet? Beli dim ili crni dim?

Qgo čitalac

Tekst: O rektoru iza zatvorenih vrata - Jovan Stepanović dobio najviše glasova Senata

Pronađite nas na: