UN i EU sa 9,5 miliona evra pomogli poplavljena gazdinstva

Regionalne vesti - Ponedeljak 24.04.2017 - 11:19

Na konferenciji pod nazivom „Oporavak poljoprivredne proizvodnje i jačanje otpornosti na prirodne nepogode“ u Nišu će u utorak biti predstavljeni rezultati pomoći domaćoj poljoprivredi kroz Program pomoći Evropske unije poplavljenim područjima u Srbiji.

Više od 36.000 domaćinstava dobilo pomoć FOTO: Facebook Više od 36.000 domaćinstava dobilo pomoć FOTO: Facebook

Kroz taj Program Organizacija Ujedinjenih nacija za hranu i poljoprivredu (FAO) pružila je pomoć malim poljoprivrednim gazdinstvima i opštinama u Srbiji vrednu 9,5 miliona evra.

„Do danas, više od 36.000 hiljada poljoprivrednih domaćinstava iz 41 opštine primilo je pakete za oporavak poljoprivredne proizvodnje, a više od 1.000 poljoprivrednika obučeno je da prilagodi poljoprivrednu proizvodnju klimatskim promenama„, saopštili su predstavnici Programa pomoći EU poplavljenim područjima u Srbiji.

Konferenciju će otvoriti ministar poljoprivrede i zaštite životne sredine Branislav Nedimović, šef III sektora operacija Delegacije Evropske unije u Republici Srbiji Ričard Maša, pomoćnik direktora Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima Zoran Dizdarević i nacionalni menadžer projekta Organizacije Ujedinjenih nacija za hranu i poljoprivredu (FAO) Aleksandar.

Konferencija će biti održana u hotelu „Tami“, a početak je zakazan za 11 časova.

Jugmedia, OK Radio

Vrati se na kategoriju Regionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: