GLOGOVAC ZAVIJEN U CRNO: Sahranjeni majka i sin koje je ubio strujni udar

D. Alihodžić/Novosti online

21. 04. 2017. u 18:19

Marijana Petrović (41) i njen sin Darko (16), koji su stradali posle udara struje, sahranjeni su u petak u selu Glogovac kod Aleksinca

ГЛОГОВАЦ ЗАВИЈЕН У ЦРНО: Сахрањени мајка и син које је убио струјни удар

Sahrana majke i sina
Foto: D. Alihodžić

Marijana Petrović (41) i njen sin Darko (16), koji su stradali posle udara struje, sahranjeni su u petak u selu Glogovac kod Aleksinca.

Zbog siromaštva aleksinački Centar za socijalni rad, čiji su bili korisnici, platio je troškove sahrane.

Na licu mesta odmah nakon tragedije došle su i ekipe EPS koje su uklonile kobni kabal ali Petrovićima nisu priključili struju. Komšije su „pozajmile“ struju iz svojih domova da bi mogli da organizuju sahranu.

Prilikom sahrane, u raci gde je trebalo da budu sahranjeni, izbila je voda, te su položeni u potopljeni grob.

Do nesreće je došlo u sredu, kada je dete uhvatilo žicu pod naponom koja se otkačila i pala. U želji da pomogne sinu, majka je takođe nastradala od strujnog udara.

Radi se o porodici kojoj je struja isključena pre oko mesec dana, a koja se nakon toga nelegalno priključila na elektro mrežu.

Meštani Aleksinca i okolnih sela okupili su se u četvrtak ujutru u centru grada ispred zgrade Elektrodistribucije, gde su palili sveće za nastradalu majku i sina koji su poginuli.

Građani su negodovali što su nadležni isključili struju, iako su redovno izmirivali tekuće obaveze.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (3)

Cikaski Kamiondzija

21.04.2017. 19:05

Alo bre Srbijo, sta se to radi i desava, zbog cega ti sve umire narod, ne moze ni voda iz rake da se izvadi barem dostojno da budemo sahranjivani....tuga....