Vesti

0

Pokret Protiv diktature: Mi smo grupa, organizacija ne postoji

Autor: JU

Izvor: Beta

Pokret Protiv diktature: Mi smo grupa, organizacija ne postoji

Izvor: Foto: Beta / Miloš Miškov

Kako se navodi u saopštenju dostavljenom agenciji Beta sa adrese protestprotivdiktature2017@gmail.com, organizacija protesta "u svom suštinskom obliku i značenju ne postoji".

"Ko želi da se pridruži, dobrodošao je. Mi se organizujemo međusobno, ali ne organizujemo protest. Mi preuzimamo inicijativu, ali ne i vođstvo", piše u saopštenju.

Uz izražavanje zahvalnosti građanima koji "svakodnevno izlaze na ulice i govore šta misle o ovoj vlasti i ovakvom sistemu", navodi se da grupu čine ljudi koji su svoje političke i ideološke razlike ostavili po strani, i udružili se zarad jednog cilja, "da vrate Srbiju na pravi put".

"Mi nismo ni Jankovićevi, ni Jeremićevi, ni Soroševi, nismo žuti, niti strani plaćenici, ni narkomani, a ni alkoholičari.", piše u saopštenju.

Dodaje se da grupa postoji "samo kako bi koordinisala proteste i borila se da oni ostanu naši, narodni i ne dopustimo nijednom političaru, stranci ili njihovim organizacijama da ih preduzmu i instrumentalizuju".

"Mnoge od nas viđate svakodnevno od 18 časova, možda ste neke zapamtili, možda i ne. Razlog je svakako taj što smo se mi držali uvek po strani, ne želeći da se eksponiramo, niti da neko pomisli da smo mi vođe. Mi ne želimo da budemo vođe i to smo za ovih osamnaest dana, nadamo se, i dokazali", stoji u saopštenju.

Kako se navodi, uloga članova grupe je da spreče eventualne incidente u protestnoj koloni kao i da koordinišu i sinhronizuju akcije sa učesnicima protesta Protiv diktature u drugim gradovima Srbije.

"Mogli ste da primetite transparente koji su uvek u prvim redovima ili ozvučenje. Pozivali smo na nenošenje stranačkih obeležja. Zahteve smo u koordinaciji sa drugim gradovima i u skladu sa onim sto je kružilio na samim protestima i društvenim mrežama formulisali, ali oni nisu još uvek konkretizovani, i na njima treba raditi", piše u saopštenju.

U Beogradu je od 3. aprila održano 18. protesta "Protiv diktature" čiji učesnici, nezadovoljni pobedom Aleksandra Vučića na predsedničkim izborima, traže smenjivanje "političke elite", fer i slobodne izbore, smenjivanje članova Republičke izborne komisije i Regulatornog tela za elektronske medije, slobodu medija i razrešenje "svih korumpiranih funkcionera".

Novo okupljanje zakazano je danas u 18 časova ispred Doma Narodne skupštine.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR