Najnovije vesti
Vesti Društvo
Prognoza za vikend baca u DEPRESIJU, ali će to sutra nekima čak i da ODGOVARA

Prognoza za vikend baca u DEPRESIJU, ali će to sutra nekima čak i da ODGOVARA

I vikend pred nama neće nam doneti lepo i sunčano vreme, a počinje kao i ovih dana - jutarnjim mrazom. Ipak, prvih dana naredne nedelje očekuje nas sunčano i malo toplije vreme, ali... Na žalost, samo privremeno.

Kišobrani 5°C Počela i kiša, a temperatura se spustila na pet stepeni
Kišobrani 5°C Počela i kiša, a temperatura se spustila na pet stepeni
Foto: RHMZ / screenshot

Nedeljko Todorović, meteorolog u Republičkom hidrometerološkom zavodu, koji već godinama učestvuje na Beogradskom maratonu, kaže da će sutra, kada se održava ova sportska manifestacija, vreme biti optimalno za sve trkače, s obzirom da to da, kako kaže, neće biti ni vruće ni mnogo hladno.

- Jutro će u subotu ipak biti prohladno, očekuje se mraz i temperatura od -3 do -1 stepen. Tokom dana će biti toplije, pa će maksimalna temperatura biti do 14 stepeni Celzijusa. Pre podne će biti pretežno sunčano, dok će po podne biti umereno oblačno. U toku noći postoji mogućnost za pojavom slabe kiše - kaže Todorović.

Beogradski maraton
Beogradski maraton

Po kotlinama se očekuje kratkotrajna magla. Duvaće slab i umeren zapadni i jugozapadni vetar.

I nedelja bez promena

I u nedelju će biti slično vreme, s tim što će tokom prepodneva biti oblačno sa slabom kišom, u Beogradu i na jugu zemlje, dok se popodne očekuje razvedravanje.

Hladno i kišovito
Hladno i kišovito

Kako objašnjava meteorolog, i u nedelju se očekuje jutarnji mraz i temperature od -2 do 3 stepena, a u toku dana temperatura će narasti do 14 stepeni Celzijusa.

I u ponedeljak će se nastaviti trend jutarnjeg mraza, ali će tokom dana biti sunčano i toplije sa temperaturom od 15 do 18 stepeni.

Pljuskovi i grmljavine za 1. maj

Ipak, jutarnji mrazevi se prema prognozi RHMZ-a, očekuju sve do 24. aprila.

Prema prognozi za narednih sedam dana, u većini dana naredne sedmice pretežno sunčano uz postepeni porast temperature. Samo će još u ponedeljak i utorak jutra biti hladna ponegde sa slabim prizemnim mrazem. Krajem ovog perioda, oko 1. maja, ponovo naoblačenje i osveženje mestimično sa kišom, pljuskovima i grmljavinom.