≫ 

6 razloga zbog kojih vam kasni menstruacija - a nije trudnoća

Ne paničite odmah, razmislite i o drugim razlozima izostanka "onih dana"

  • 1

Koliko puta ste u razgovoru sa prijateljicama čule ovakve izjave?

"Ne mogu da verujem, koristili smo zaštitu tokom seksa, dani mi nisu plodni, a ipak mi kasni menstruacija."

Evo zašto se ženama POKLAPAJU menstruacije kada se PREVIŠE druže

SJAJNA VEST ZA ŽENE: Stigla je čokolada koja leči menstrualne grčeve (FOTO) (VIDEO)

Foto-ilustracija: Profimedia Foto-ilustracija: Profimedia

Postoje srećnice kojima menstruacija gotovo nikad ne kasni, međutim to je prilično čest slučaj, a da trudnoća nije u pitanju, može izostati iz niza drugih razloga, neki od njih su :

Rana menopauza

Neke žene ulaze u menopauzu i pre 40.godine, mada se ne dešava tako često. Trebale bi se konsultovati sa ginekologom u koliko dođe do prestanka ili neredovnog pojavljivanja menstruacije.

Stres

Glavni okidač za mnoge promene u našem organizmu, može dovesti do poremećaja rada hormona.Posledica je kašnjenje menstruacije čak i do dva meseca.

Lekovi

Mogu imati pomalo čudan uticaj na naš organizam i dati mu signale da obutavi menstruaciju. Na spisku tih lekova su: antibiozici, antidepresivi, pilule za kontracepciju.

Promene težine

Naglo smanjnje ili povećanje telesne mase takođe može poremetiti rad hormona, pa menstruacija može izostati. Za ovulaciju je potrebna masnoća, ako je nema može doći do izostanka mesečnog krvarenja.

Vežbanje

Naporno vežbanje može zbuniti telo koje reaguje na nepredvidiv način, pogotovo ako ne vežbate redovno. Usled trošenja velike količine energije, telo deaktivira one procese za koje smatra da su nebitniu tom trenutku, među kojima je i menstruacija.

Loš san

Nedostatak sna ili loš san je još jedan razlog koji utiče na izostanak "onih dana". Na san veliki uticaj imaju rad u noćnoj smenei ili promena vremenskih zona.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • marakuja

    30. mart 2018 | 12:46

    Nista od ovoga, najcesci razlozi su policisticni jajnici.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA