JASAN NAPAD: Musliju poziva na Treći balkanski rat i otcepljenje

Mi nemamo nijednu dečju glavu za bacanje. Albanija Edija Rame izgleda da ima višak dečijih glava. Izgleda da ima višak glava da baci u nekom besmislenom ratu - ocenio je Vulin

  • 23

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin rekao je danas da predsednik Nacionalnog saveta Albanaca Jonuz Musliju izjavom da Preševo, Bujanovac i Medveđa treba da se pripoje Kosovu i Albaniji, poziva na Treći balkanski rat i rušenje ustavnog poretka i teritorijalnog integriteta Srbije.

NOVA PROVOKACIJA! Zovu Ramu i Mustafu u pomoć: Albanci sa juga Srbije traže zaštitu

Musliju uputio teške reči: Srbi treba da budu srećni što im ne tražimo i Niš

On je u Bujanovcu rekao da Musliju tom izjavom poziva na rat i na otcepljenje dela teritorije Srbije.

- Njegova izjava je jasan napad na ustavni poredak i teritorijalni integritet Republike Srbije. Ovo treba da komentarišu nadležni državni organi i on bi za ovo morao da odgovara. Ovo nije neka politička izjava niti lični stav već poziv na rušenje ustavnog poretka i ugrožavanje teritorijalnog integriteta Srbije. Ovo je nastavak onoga što je učinio Edi Rama, što je nastavio Hašim Tači, to je poziv na Treći balkanski rat za stvaranje velike Albanije - izjavio je Vulin novinarima.

Foto: Tanjug/Dimitrije Goll Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

On je pozvao Evropsku uniju i NATO da reaguju i kazne Edija Ramu što pokušava da izazove balkanski rat.

- Onaj ko misli da će se rat voditi samo na teritoriji Srbije, zaboravlja da se Velika Albanija proteže i na Makedoniju i na Grčku i na Crnu Goru. Nikada se nijedan balkanski rat nije vodio na teritoriji samo jedne zemlje i zato NATO treba da obuzda svoju članicu Albaniju - naglasio je Vulin.

Vulin je kazao da Srbija želi mir i stabilnost u regionu i da ne želi da ratuje.

- Mi nemamo nijednu dečju glavu za bacanje. Albanija Edija Rame izgleda da ima višak dečijih glava. Izgleda da ima višak glava da baci u nekom besmislenom ratu - ocenio je Vulin.

Foto: Tanjug/Dimitrije Goll Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

On je zatražio i od Nacionalnog saveta Albanaca da se izjasne da li je to njihov stav ili samo izjava jednog čoveka.

Daljinac baner

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vidra

    21. april 2017 | 13:37

    neka kaže neki srbinu hrvatskojda je knin u srbiji da vidite sta je državai kako se brani kod nas svako kome padne napamet odvaja sandzak bujanovac, vojvodinu itd, netreba tu vlastzsamo da reaguje treba cela Srbija da ustane i lupi šakom u stol, ovako nama su bitnije rijaliti sou, demonstracije i još milion gluposti, sav narod je kriv ne pojedinac posle će biti kasno

  • Kan tengri

    21. april 2017 | 13:42

    U redu, treba da odgovara pred nadleznim organima, jeste rusenje ustavnog poredka. Ali mi Vuline objasni zasto i canak (namerno malo slovo) ne odgovara za istu stvar pozivajuci na priznavanje Kosova i pasos Vojvodine??? Jel razlog zato sto ste u vojvodjanskom parlamentu u koaliciji ili postoji neki drugi razlog?

  • BELGRADE

    21. april 2017 | 14:28

    Oni nisu ni u jednom tom ratu imali ulogu i učinak jer su bili još pod kopljima,lukovima i strelama...zaostali divljaci kao i danas.A nek pročešljaju slavnu istoriju Srba pa nek vide sa kim se kače,kako su prošle velike sile protiv nas pa nek vide šta ih očekuje.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA