„Видео снимци Белих шлемова косе се са верзијом о примени сарина у Идлибу“

Председник Сирије Башар Асад у интервуу за РИА Новости изјавио је да су снимци Белих шлемова на којима је забележен хемијски напад у сиријском граду Хан Шејхуну у потпуној супротнсоти са лансираном верзијом о примени бојног отрова сарин у Идлибу.

Видео снимци организације Бели шлемови на којима је забележен хемијски напад у сиријском граду Хан Шејхуну у потпуној су супротнсоти са лансираном верзијом о примени бојног отрова сарина, изјавио је председник Сирије Башар Асад у интервуу за РИА Новости.

Сиријски лидер је такође рекао да су УН остале глуве на молбу Сирије о истрази хемијског напада у Хан Шејхуну и да САД и друге земље Запада настоје да спрече ту истрагу.

МО РФ је раније прокоментарисало ситауцију у вези са истрагом поменутог хемијског напада. По речима званичног представника руског војног ресора Игора Коншенкова само спровођење објективне истраге инцидента на лицу места у Хан Шејхуну допринеће утврђивању истине о томе шта се заиста догодило и ко је за то одговоран, преноси портал телевизије Звезда.

 

 

 

Текстови Russia Beyond су слободни за преузимање. Бићемо вам захвални ако их будете објављивали са линком који води на оригинални текст, односно на нашу страницу. Хвала!

Наш сајт користи „колачиће“ („cookies“). Притисните овде да сазнате више о томе.

Прихватити коришћење „колачића“