Ako kupujete belu tehniku tražite da ima ovaj znak

Ministarstvo privrede, u saradnji sa Evropskom unijom, pokreće kampanju "Bezbednost nema cenu", a cilj je da građani kupuju testirane proizvode.

Srbija

Izvor: B92

Četvrtak, 20.04.2017.

18:29

Ako kupujete belu tehniku tražite da ima ovaj znak
Foto: Thinkstock

Kampanja se pokreće zbog značaja i efekata primene propisa u oblasti bezbednosti proizvoda s ciljem podizanja svesti građana da biraju električne proizvode koji su testirani od akreditovanih institucija i privrede.

U saopštenju tog resora se navodi da jedino takvi proizvodi mogu da se nađu na domaćem i na zahtevnim inostranim tržištima.

Kampanja, kako se navodi, započinje akcijom ukazivanja na srpski znak usaglašenosti, koji predstavlja dokaz ispunjenosti najsavremenijih evropskih standarda u oblasti bezbednosti tehničkih proizvoda.

Pomoćnik ministra privrede Jovan Petrović tim povodom rekao je da sve ovo što se radi omogućava da se na tržište stavljaju bezbedni proizvodi i štiti životna sredina, jer se misli na potrošače i njihovu bezbednost.

Oni su ključni i zato Ministarstvo privrede pokreće ovu kampanju kojom želimo da građani, potrošači, steknu naviku da kad kupuju tehniku, male kućne aparate, pogledaju, potraže i kupe električni proizvod koji na sebi nosi srpski znak usaglašenosti - baš kao što potrošači u Evropi traže čuveni znak CE“, podvukao je Petrović.

Štefen Hudolin, šef sektora u Delegaciji EU u Beogradu, rekao je da je bezbednost potrošača u Evropskoj uniji na prvom mestu.

"Važno nam je i da srpski potrošači koriste bezbedne proizvode, kao i da srpski proizvodi koji se izvoze garantuju bezbednost u skladu sa evropskim normama“, kazao je.

U okviru kampanje planirana je i serija informativnih radionica za privrednike širom Srbije u saradnji sa PKS, kao i intenzivna saradnja sa medijima radi ukazivanja na važnost tehničke usaglašenosti i bezbednosti proizvoda, upoznavanja i informisanja kako za potrošače, tako i za naše privrednike, navodi se u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

21 h

Podeli: