Đurić: Kosovska vojska - ništa dobro ni Srbima ni Albancima

Tanjug

20. 04. 2017. u 14:26

Formiranje ilegalne oružane formacije na teritoriji Srbije predstavljalo bi pretnju za bezbednost u čitavom regionu, izjavio je direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić

Ђурић: Косовска војска - ништа добро ни Србима ни Албанцима

Foto Tanjug, / Rade Prelić

BEOGRAD - Formiranje ilegalne oružane formacije na teritoriji Srbije predstavljalo bi pretnju za bezbednost u čitavom regionu, izjavio je danas direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić.

Đurić je novinarima u Beogradu rekao da je i samo pominjanje mogućnosti o uspostavljanju oružanih snaga na KiM suprotno Rezoluciji 1244 SB UN, mandatu Kfora i Ustavu Srbije, te da predstavlja pokušaj podsticanja novih tenzija i novih sukoba.

On je dodao da to ne može doneti ništa dobro ni srpskom ni albanskom narodu, pogotovo u trenutku kada se daju izjave o prekrajanju granica, o stvaranju fašističke velike Albanije na teritoriji naše zemlje, u trenutku kada predsednik parlamentarnog odbora za bezbednost u pokrajinskoj skupštini Daut Haradinaj govori o tome kako u našoj južnoj pokrajini Srba ne treba da bude.

Ćurić ističe da se Srbija tome oštro protivi i snažno zalaže za poštovanje vojno-tehničkog sporazuma iz Kumanova, prema kojem je u pokrajini, u odsustvu Vojske Srbije koja formalno ima pravo da tamo bude, jedina vojna sila Kfor.

"Tako treba i da ostane", rekao je Đurić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (9)

Bato

20.04.2017. 19:17

Stvorili drzavu, odnosno takozvanu drzavu kako neki kazu pa nismo ratovali . Sad ako stvore vojsku, odnosno takozvanu vojsku onda cemo ratovati, pa bolje da ratujemo pre nego sto stvore vojsku. Ovo mu dodje kao onaj vic kad muz kaze zeni da ce oprati sudje al nece da peva. Moze drzava al ne moze vojska. Vojsku ce formirati za 6 meseci koliko je zapad dao rok da ce ubeditit kosovske srbe.

Miloš Kosorić

21.04.2017. 06:21

Milenko : Pa naravno da se vojska Kosova neće nikada formirati.