Sedam godina zatvora lopovu zbog pogibije policajca

N. B.

19. 04. 2017. u 13:27

Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu sklopilo je sporazum sa Savom Ibrićem (41) iz Smedereva koji je u zamenu za priznanje krivice osuđen na sedam godina zatvora

Седам година затвора лопову због погибије полицајца

Mesto nesreće / Foto RTS screenshot

PRVO osnovno javno tužilaštvo u Beogradu sklopilo je sporazum sa Savom Ibrićem (41) iz Smedereva koji je u zamenu za priznanje krivice osuđen na sedam godina zatvora. On je 7. februara u Grockoj, sa još dvojicom saučesnika, koji su takođe priznali krivicu, ukrao automobil, a tokom potere za njima nastradao je policajac Nenad Stojadinović (na slici), dok je njegov kolega Vladimir Radujko teško povređen.

Na osnovu sporazuma, koji je prihvatio Prvi sud, Aleksandar Šabić (18) osuđen je na dve godine zatvora, dok je godinu dana manje dobio Darko Nikolić (30). Ibrić je zadržan u pritvoru u kojem će biti do upućivanja na izdržavanje kazne. Inače, sporazumom koji je on sklopio, osuđen je zbog krađe automobila i napada na službeno lice.

Tokom potere za automobilima u ranim jutarnjim satima na putu za Smederevo, u kojima su se nalazili osumnjičeni, policajci Stojadinović i Radujko, udarili su u kamion pekare "As", koji se kretao ka Beogradu. Ekipe Hitne pomoći iz Grocke ubrzo su došle na mesto nesreće, ali je Stojadinović preminuo, dok je Radujko sa teškim povredama prevezen u Urgentni centar. U izvlačenju policajaca iz smrskanog automobila učestvovali su i vatrogasci.

Ibrić, Šabić i Nikolić priznali su, kako saznajemo, da su ukrali dva automobila i da su se zaputili Smederevskim putem ka Grockoj, kada su Stojadinović i Radujko, krenuli u poteru za njima. Kad su policajci udarali vozilom u kamion, kradljivci su nastavili da beže. Šabić i Nikolić su ubrzo uhapšeni, dok su Ibriću lisice na ruke stavljene posle 13 dana, kad je uhapšen u centru Beograda.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (4)

Opaki

19.04.2017. 15:18

I izadje posle 4, kao da se nista nije desilo. Da li uvidjate da nam tuzilastvo uopste ne funkcionise?

realni

20.04.2017. 07:33

@Opaki - opaki funkcioniše ali u korist kriminala.zar nije karić,subotić i ko sve ne oslobodjeni.

Milivoje

19.04.2017. 20:05

Da li je ovaj osudjen zbog kradje kola ili zbog toga što policija nije prilagodila vožnju uslovima puta...? Da li je kriminalac kriv ako policija puca na njega , pa ubije nekog prolaznika??? Ova presuda deluje neodrživo!