Dostupni linkovi

Gojković: Sednica o mojoj smeni najranije 29. aprila


Ja neću voditi tu sednicu: Maja Gojković
Ja neću voditi tu sednicu: Maja Gojković

"Narodna skupština održaće posebnu sednicu na kojoj će tačka dnevnog reda biti predlog opozicije za mojom smenom", najavila je predsedavajuća parlementa Maja Gojković u sredu na prvom zasedanju Skupštine nakon predsedničkih izbora.

„Biće na dnevnom redu i biće posebna sednica samo sa tim tačkama dnevnog reda“, rekla je Maja Gojković u Skupštini Srbije.

Gojković je rekla da je 29. april prvi termin kada predlog, koji su inicirali opozicioni poslanici, može da bude na dnevnom redu.

„U vašem zahtevu kažete da ne poštujem Poslovnik. Redovan postupak podrazumeva rok od 15 dana od dana podnošenja. Predlog ste podneli 13. aprila, znači da je prvi rok 29. aprila“, rekla je Gojković i dodala da samo predlog po hitnom postupku podrazumeva glasanje bez rasprave o predlogu.

Predsedavajuća Narodne skupštine rekla je da ona neće voditi sednicu na kojoj će se raspravaljati o njenoj smeni.

„Zamoliću da to učini neko od potpredsednika iz drugih stranaka. Znači, niko iz Srpske napredne stranke (SNS) neće voditi tu sednicu i nadam se da ćete biti svi zadovoljni“, rekla je Maja Gojković.

Inicijative za smenu Maje Gojković podneli su Demokratska stranka i pokret Dosta je bilo, jer smatraju da ona degradira najviše zakonodavno telo, krši Ustav i Poslovnik o radu parlamenta, a podržale su i druge opozicione poslaničke grupe, SDS, SDA, LDP, LSV, Dveri..., kao i nezavisni poslanici "NS-Pokret za spas Srbije".

Sednica Skupštine Srbije koja je prekinuta 1. marta tokom utvrđivanja dnevnog reda, nastavljena je u sredu.

XS
SM
MD
LG