Polupali kola, pretili kamenicama i palicama: Privedeno pet Albanaca u Kosovskoj Mitrovici

Na društvenim mrežama pojavila se informacija da je grupa Albanaca došla u severni deo Mitrovice iz pravca Bošnjačke mahale, da su neki od njih imali palice, da su provocirali Srbe i koristili kamenice

  • 3

U severnom delu Kosovske Mitrovice večeras oko 22 sata oštećeno je jedno putničko vozilo, a Kosovska policija je privela petoricu mladića albanske nacionalnosti.

Grupa Albanaca napala dvojicu Srba kod mosta na Ibru u Kosovskoj Mitrovici

Pokušali da dignu u vazduh vodovod u Kosovskoj Mitrovici

Regionalni šef operative Kosovske policije Željko Bojić izjavio je Tanjugu da je Kosovska policija privela pet mladića albanske nacionalnosti, zbog sumnje da su pokušali da izazovu nerede i zbog oštećenja pokretne imovine.

Protiv njih će, kako je kazao Bojić, biti preduzete dalje zakonske radnje u skladu sa odlukom nadležnog tužioca.

Na putničkom automobilu marke "Fiat", koje je bilo parkirano ispred jedne od zgrada u ulici Knjaza Miloša u severnom delu Kosovske Mitrovice, polomljeno je zadnje staklo.

Foto: Tanjug/Dejan Simičević Foto: Tanjug/Dejan Simičević

Na društvenim mrežama pojavila se informacija da je grupa Albanaca došla u severni deo Mitrovice iz pravca Bošnjačke mahale, da su neki od njih imali palice, da su provocirali Srbe i koristili kamenice.

Zbog postupka koji je u toku u Kosovskoj policiji nisu mogli da daju više detalja o ovom događaju.

Gradonačelnik Severne Mitrovice Goran Rakić izjavio je da prema informacijama sa kojima on raspolaže osumnjičeni sa sobom nisu imali lična dokumenta i da to navodi na sumnju da su imali nameru da izazovu incidente.

- Nadam se da će tužilac na pravi način okvalifikovati slučaj kako bi se poslala jasna poruka svima koji žele nasilje i izazivanje nereda - dodao je Rakić.

Daljinac baner

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ATIMUS

    18. april 2017 | 07:27

    Ova zapada anglofrankofranska bagra mnogo se brine o pravima albancima na srpskoj zemlji ali u albaniji gde zivi ogroman broj srba koima je nasilno promenjena imena nasilno prekrstena u albance nad koima se vrsi nevidjeni nacionalni verski etnicki teror... Nepreduzimaju nista zmure radi engleski projekta stvaranje velike albanija.... Ali najcrnja tragedija je sto cut titova takozvana srpsko kraisko vodjstvo koje vlada srbijom jednostavno nevide ili nece da video jer srbe u albaniji neosecaju kao pripadnike svog nacionalno korpusa....

  • Anja

    18. april 2017 | 08:34

    Divljaci, dokle vise, kad ce oni izacaci iz feudalizma.

  • Cika Velja

    18. april 2017 | 08:38

    Ljudi opredeljeni za mir,a politicko vodstvo nevino ko nekad seoska mlada??? Boze dragi,jel moze homo sapiens i likom i ponasanjem vise da lici na kreaturu iz zone sumraka???

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA