≫ 

Ponovo imamo šampionsku trku u Engleskoj! Junajted "sapleo" Čelsi na radost Totenhema (FOTO) (VIDEO)

Rašford i Erera "nokautirali" blede "plavce"

  • 0

Fudbaleri Mančester junajteda učinili su veliku uslugu ljubiteljima Premijer lige i, pre svega, navijačima Totenhema: pobedili su Čelsi i učinili šampionsku trku ponovo neizvesnom šest kola pre kraja prvenstva.

Trenutna razlika između prvog i drugog je samo četiri boda.

I bez prve zvezde tima Zlatana Ibrahimovića u startnoj postavi, koga je Murinjo odmarao, Junajted je odigrao skoro pa savršenu utakmicu, nadigrao lidera i sapleo ga na putu ka "već viđenom" trofeju - 2:0.

Strelci na "Old Trafordu" bili su Markus Rašford u 7. minutu i Ander Erera u 49.

Gosti: bledi, bezidejni, nervozni, skoro da nisu imali poštenu priliku pred golom De Hee, a sa druge strane, puni elana, mladi Rašford, Lingard, sa njima i Erera, mučili su odbranu Čelsija i često je vezivali u čvor iz koga su se uvek teško ispetljavali Luiz, Kante i ostali.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug
Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Važan momenat za epilog meča bio je taj sedmi minut. Iz dva razloga. Prvo, zbog greške sudije koji je "zažmurio" na igranje rukom Erere posle pasa Matića, a onda i zbog gola koji je postigao Rašford u maniru najiskunijih finišera, na savršen pas "rukometaša" Erere.

Drugi detalj važan za ishod je pravi mali rat koji su vodili temperamentni Južnoamerikanci Markos Roho i prgavi Dijego Kosta čija se nervoza pojačavala sa protokom vremena, sve dok potpuno nije "ispao" iz utakmice, a uvelikoj meri zasluge za to nosi upravo Argentinac.

Mančester je duplirao vođstvo u 49. minutu, posle kiksa Kantea negde kod korner-linije. Na loptu je naleteo Erera i poslao je u mrežu, ali to ne bi bilo moguće da ona nije zakačila jednog igrača "plavaca" na putu ka mreži. Sreća do neba za Španca kome je ovo bila možda i najbolja utakmica u dresu Junajteda.

Do kraja - moglo je biti samo 3:0, ali nikako 2:1 ili 2:2, jer su gosti delovali kao da su hteli da čuvaju snagu za finiš sezone i ključne utakmice koje dolaze.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA