Nedelja, 16.04.2017.

11:37

Erdogan: Ovo nije obično glasanje

Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan izjavio je da je referendum o izmenama Ustava "izbor za promenu i transformaciju".

Izvor: Beta/AP

Erdogan: Ovo nije obično glasanje
Foto: Tanjug/AP

Kako kaže, narod Turske će "doneti očekivanu odluku".

Obraćajući se novinarima posle glasanja na biračkom mestu u Istanbulu, Erdogan je kazao da referendum od ustavni promenama "nije obično glasanje".

"Imali smo referendume i ranije. Ali ovaj referendum je o novom administrativnom sistemu Turske, to je izbor za promenu i transformaciju", rekao je turski predsednik.

Erdogan je dodao da veruje u "demokratski zdrav razum" svog naroda.

Obezbeđenje s automatskim oružjem stajalo je ispred biračkog mesta dok su predsednik Turske i njegova supruga Emine Erdogan glasali na referendumu.

Više od 55 miliona stanovnika Turske s pravom glasa izjasniće se danas na referendumu o izmeni Ustava, koja, između ostalog, predviđa šira ovlašćenja predsednika država.

Referendum, koji se organizuje devet meseci posle neuspelog vojnog udara, mnogi smatraju konačnim testom Erdoganove popularnosti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nešto se sprema... Bunkeri i rovovi na granici?

Poljska je počela da postavlja još veći broj metalnih barijera duž svoje granice sa Belorusijom kako bi odvratila nelegalnu migraciju i planira da ojača granicu sa Rusijom, saopštilo je danas poljsko Ministarstvo odbrane.

19:38

9.5.2024.

1 d

Podeli: