≫ 

Patrijarh Kiril služio ponoćnu liturgiju u najvećem pravoslavnom hramu: Putin i Medvedev među prisutnim vernicima (FOTO) (VIDEO)

Sutra, na Uskrs, osveštani kolač moći će da probaju svi koji žele na svečanosti na trgu ispred Hrama

  • 4

Patrijarh moskovski i cele Rusije Kiril služio je večeras ponoćnu liturgiju u Hramu Hrista Spasitelja u Moskvi. Takođe je na Veliku subotu, uoči sutrašnjeg Uskrsa, osveštao i veliki uskršnji kolač od oko 1.500 kilograma, prenela je ruska agencija RIA Novosti.

Čudo Svetog plamena uoči Uskrsa: Upaljen Blagodatni oganj u Jerusalimu (VIDEO)

Kako je Saopštila je pres služba tamošnje Patrijaršije, uskršnji kolač napravljen je od sedam delova, a u njegovom ukrašavanju učestvovali su predstavnici omladinskog ogranka Moskovske gradske eparhije, volonteri Prehrambene fondacije "Rus", članovi pokreta "Pravoslavni dobrovoljci" i drugi.

Sutra, na Uskrs, osveštani kolač moći će da probaju svi koji žele na svečanosti na trgu ispred Hrama.

Patrijarh Kiril je osveštao i "Korpu dobrote" u kojoj se nalaze hiljade uskršnjih jaja koja su obojili štićenici domova za nezbrinutu decu i drugih dečijih ustanova iz Moskve i Moskovske oblasti.

Liturgiji u najvećem pravoslavnom hramu na svetu prisustvovali su predsednik i premijer Rusije, Vladimir Putin i Dmitrij Medvedev.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Bogosluženje prati nekoliko hiljada ljudi, prenose ruski mediji, kojima se patrijarh obratio tradicionalnim pozdravom: "Hristos Vaskrse!"

Pogledajte snimak cele liturgije:

Daljinac baner

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA