Subota, 15.04.2017.

09:29

Novinarka začuđena što će Šarić na Evrobasket

Kandidat za rukija sezone u NBA ligi Dario Šarić, odlučio je da zaigra na predstojećem Evropskom prvenstvu koje se igra od 31. avgusta do 17. septembra.

Izvor:

Novinarka začuđena što će Šarić na Evrobasket
Foto: Getty images

Kada je Hrvat rekao da će biti na raspolaganju selektoru Aci Petroviću, američka novinarka ga je začuđeno pitala: "Zašto?"

"Zašto? Ne znam, to je drugačija kultura. Igram za Hrvatsku od detinjstva, mislim da ima već devet godina. Svakog leta igram za nacionalni tim, bilo to za ekipu do 16, 17, 18 godina ili starije, igrao sam sve. To mi veoma znači, imamo sjajan tim i sigurno ću nastaviti da igram za reprezentaciju“, rekao je Šarić.

U debitantskoj sezoni u najjačem košarkaškom takmičenju na svetu Šarić je prosečno beležio 12, 8 poena po meču, uz 6,3 skokova na ukupno 81 odigranoj utakmici.

Odlični krilni centar biće nosilac igre reprezentacije Hrvatske koja se nalazi u Grupi C u Rumuniji sa domaćinom, Mađarskom, Češkom, Crnom Gorom i Španijom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

69 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rusija: Kinezi, nerazumni ste

Veliki sporazum o gasovodu između Rusije i Kine navodno je u zastoju zbog onoga što Moskva smatra "nerazumnim zahtevima Pekinga u pogledu cena i nivoa snabdevanja".

8:35

3.6.2024.

7 h

Podeli: