NYT: Трамп је доказао да није „алат у рукама Руса“

„Пре само недељу дана председника су оптуживали да је алат у рукама Руса, бранио је Путина од оних који сматрају да је руски председник убица. Али Трамп је сада у дипломатском сукобу са Русијом“, пише у чланку The New York Times.

Државни секретар САД Рекс Тилерсон ће поставити Москви ултиматум – или ми (САД) или он (Асад и његов „режим“), констатује издање.

Односи са Москвом су се погоршали због оптужби да се руководство Русије меша у америчке председничке изборе, а сада нас поново подсећају на Хладни рат, пише NYT. Нагли заокрет је показао да су биле лажне све оне изјаве да је постојао заговор да Трамп преузме власт. Лист цитира сина председника САД, Ерика Трампа који каже да ако се потврди да су сиријске власти одговорне за коришћење хемијског оружја у Идлибу, биће то доказ да у америчкој политици нема руског трага.

„Ја сам од самог почетка са неверицом слушала прогнозе да ће се односи Русије и САД поправити после свега што се догађало последњих година, каже Анџела Стент, бивша сарадница обавештајних служби САД, експерт за Русију. „Невероватно је како смо се брзо вратили на статус кво који смо имали крајем Обаминог мандата“, каже она. 

Текстови Russia Beyond су слободни за преузимање. Бићемо вам захвални ако их будете објављивали са линком који води на оригинални текст, односно на нашу страницу. Хвала!

Наш сајт користи „колачиће“ („cookies“). Притисните овде да сазнате више о томе.

Прихватити коришћење „колачића“