Трамп: Да Русија није подржавала те животиње у Сирији не би било проблема

У интервјуу за Fox Business председник Сједињених Држава „живописно" се изражавајући одговорност за ситуацију у Сирији пребацио на Русију и сликовито објаснио мотиве за напад на ову суверену земљу.

Председник САД Доналд Трамп изјавио је да не планира да се меша у послове у Сирији без обзира на прошлонедељни ракетни напад на војну базу у тој сувереној земљи.

У интрвјуу за Fox Business Трамп је нагласио: Не планирамо улазак у Сирију. Међутим, када видим како људи користе то страшно, ужасно хемијско оружје...а отац у рукама држи двоје дивне деце...или децу која се гуше и боре са за живот... Када сам то видео одмах сам телефоном позвао генерала Матиса, рекао је Трамп.

Трамп је признао да је то, како је рекао, одавно требало да уради Обамина администрација. Поред тога председник САД је рекао да је Русија, чије власти подржавају сиријског председника Башара Асада, одговорна за проблеме у тој блискоисточној земљи, преноси RT.

Да се Русија није мешала и подржала ту животињу (Асада, примедба RT) сада не би било проблема, рекао је Трамп у интервју за Fox Business.

Текстови Russia Beyond су слободни за преузимање. Бићемо вам захвални ако их будете објављивали са линком који води на оригинални текст, односно на нашу страницу. Хвала!

Наш сајт користи „колачиће“ („cookies“). Притисните овде да сазнате више о томе.

Прихватити коришћење „колачића“